Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastični Alcaraz bez problema protiv Kecmanovića

Posljednji meč osmine finale muškog dijela turnira na Australian Openu nije nam ponudio silno uzbuđenje. Drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz je sa 6:4 6:4 6:0 svladao Srbina Miomira Kecmanovića za manje od dva sata tenisa.

Alcaraz se nijednom tijekom meča nije suočio s break prilikom te je osvojio 77% poena na svom servisu, dok je meč okončao s čak 43 winnera uz svega 19 neprisiljenih pogrešaka. Kecmanović je s druge strane imao samo dvije neprisiljene pogreške manje, ali i 26 winnera manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojivši treći set sa 6:0, Španjolac je postao tek 12. aktivni tenisač koji je na sva četiri Grand Slama barem jedan set osvojio bez izgubljenog gema, dok je s 20 godina i 262 dana postao četvrti najmlađi tenisač koji je izborio četvrtfinale na sva četiri Grand Slama, a mlađi od njega su bili samo Boris Becker, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Španjolac je tako izborio prvo četvrtfinale karijere u Melbourneu, a tamo ga očekuje dvoboj protiv Alexandera Zvereva koji je nešto ranije svladao Britanca Camerona Norriea u veoma tijesnom meču kojeg je Nijemac odnio na svoju stranu s 10:3 u tiebreaku petog seta.

Što se ostalih današnjih mečeva u muškoj konkurenciji tiče, Daniil Medvedev je s 3-1 u setovima svladao Nuna Borgesa te će u četvrtfinalu igrati protiv Huberta Hurkacza koji je s 3-0 bio bolji od Arthura Cazauxa.

Komentari

Povezano