Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastični Bayer Leverkusen u derbiju razbio Bayern

Briljantno. Nezaustavljivo. Fenomenalno. Nevjerojatno. Jedine su to riječi kojima se može opisati način na koji je Bayer Leverkusen u superderbiju Bundeslige stigao do pobjede protiv Bayerna i odvojio se na vrhu ljestvice nakon 21 kola na 5 bodova razlike.

Trupe Xabija Alonsa izgledaju kao da ove sezone ne postoji način da izgube utakmicu, a nakon 31 utakmice u svim natjecanjima, njihov je učinak 27 pobjeda, 4 remija i 0 poraza, uz gol razliku 92:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretljiva, dinamična, revolucionarna taktička postavka Xabija Alonsa razotkrila je sve slabosti tijekom 90 minuta protiv najvećeg ovosezonskog rivala koji ih je, usprkos slabom dojmu, cijele sezone pratio. Ipak, nakon odgledanog susreta, Bayer Leverkusen je pokazao kako je u ovom trenutku drugi svijet za ekipu Thomasa Tuchela i njihova je pobjeda apsolutno zaslužena.

Usprkos nešto manjem posjedu lopte u prvom poluvremenu, Bayer je bio daleko opasniji sa svojim posjedom, pucavši po golu Manuela Neuera 9 puta, od čega je 5 udaraca išlo u okvir. S druge strane, Bayern je na gol Lukaša Hradeckyja pucao samo jednom, što je njihov najslabiji bundesligaški učinak u cijeloj sezoni.

Tresla se BayArena od samog početka u slavljeničkoj atmosferi uoči poznatog karnevala u Leverkusenu, a posebice nakon što je Josip Stanišić u 18. minuti mirnom realizacijom doveo Apotekare u vodstvo. Nije na tome stao Xabijev stroj, i već u 50. minuti poduplao vodstvo, a nakon desnog beka, strijelac je ovog puta bio lijevi bek Alejandro Grimaldo.

Fantastičnom Španjolcu bila je to 17. involviranost za gol Bayera ove sezone, tj. uz 9 asistencija, dodao je i 8 golova, što je najbolji učinak nekog igrača u dresu Apotekara još od Patricka Helmesa u sezoni 2008./2009.

Bayer je do nakon drugog zgoditka utakmicu mirno vodio kraju, a u 88. minuti Frimpong je pogodio i stativu. Bayern niti u jednom trenu nije bio blizu golu, točnije, u drugom poluvremenu je ostao na 0 udaraca u okvir gola, a da se Bayer Leverkusen niti u jednom trenutku nije grčevito branio ili teško odolijevao napadima Sanea, Musiale, Kanea i ostalih.

Za sam kraj i točku na i fešte u Leverkusenu, Jeremie Fripmong iskoristio je neracionalan izlazak Neuera u napad, krenuo s centra prema praznom golu praćen trojicom Bayernovih igrača i iz nezavidne situacije pogodio gol za konačnih 3:0.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano