Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastični Duje Ajduković preokretom do titule na Rafa Nadal Openu

Duje Ajduković nedjelju je stigao do treće Challenger titule u karijeri. U finalu Rafa Nadal Opena pobijedio je Mattea Gigantea s 2-1 u setovima. Ovom pobjedom Splićanin je došao i do uspjeha karijere.

U prvom setu vidjeli smo samo jedan break, onaj kod rezultata 3:3. Tada je Ajduković nakon dugog gema izgubio svoj početni udarac unatoč spašene tri break lopte. Ona četvrta je bila kobna te je Gigante stigao do prednosti koju nije ispuštao do kraja seta. Tako je sa 6:4 došao do vodstva 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ponovno smo vidjeli jedan break, no bilo je prilika za još nekoliko oduzimanja servisa. Ajduković je poveo s 3:0 te je imao break loptu za 4:0. Spasio je to Gigante te se držao u setu do 5:3 kada dolazi do tri vezane prilike za povratak u set. Sve tri anulira Ajduković te dolazi do, sveukupno, tri set lopte. Iskoristio je treću te je meč odveo u set odluke.

U trećem setu su obojica tenisača imala najviše problema na svom servisu. U prvom gemu Gigante izvlači 0-30, a onda u drugom Ajduković spašava break loptu. Treći gem donosi i prvi break u setu; njega radi Ajduković, a break potvrđuje uz spašenu break priliku. I idući gem je stigao do izjednačenja, no Gigante smanjuje na 2:3.

Tada ponovno vidimo probleme na početnom udarcu. Ajduković spašava 0-40 i još jednu break priliku, no petu ne uspijeva te se Talijan vraća u meč. No, i tada ne prestaju problemi na servisu. Splićanin stiže do dvije vezane break prilike, ali ne uspijeva napraviti break te Gigante dolazi do vodstva 4:3. Izjednačuje zatim Ajduković na 4:4, a onda radi i break kojim dolazi do servisa za meč.

Set pun drame u svakom servis gemu pa je takav gem bio i na servisu za meč. Nije Ajduković dozvolio break priliku Talijanu, no propustio je dvije meč lopte prije nego li je napokon iskoristio treću. Pogodio je sjajnu backhand paralelu za titulu pred punim tribinama u Manacoru.

Ovom pobjedom Ajduković dolazi na 105. mjeste ATP ljestvice što mu je ujedno i ranking karijere. Splićanin idućeg tjedna nastupa u Istanbulu, a društvo će mu praviti Dino Prižmić i Matej Dodig.

Komentari

Povezano