Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastični Ajduković ušao u svoje prvo ATP polufinale gdje može igrati i s Nadalom

Turnir iz snova nastavlja se za Duju Ajdukovića u Båstadu. Nakon što je prošao kvalifikacije, upisao je i tri pobjede u glavnom ždrijebu. U petak je pobijedio Thiaga Monteira s 2-1 u setovima te je tako izborio svoje prvo ATP polufinale.

U prvom setu Splićanin je odigrao znatno bolje nego što mu ranking govori. Sjajnim winnerima izluđivao je Brazilca te je sa 6:2 osvojio prvu dionicu igre. U drugom je nadoknadio zaostatak od 0:2 da bi onda imao priliku i potpuno preokrenuti set. No, nakon dugog poena propustio je realizirati nekoliko smasheva te je tako Monteiru omogućio buđenje. Brazilac je na koncu sa 6:4 osvojio drugi set te tako odveo meč u set odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajduković tamo već u prvom gemu radi break kojeg sigurno čuva sve do 4:3. Tada Monteiro dolazi do 15:40. Prvu je sjajno izrađenim poenom spasio Splićanin da bi drugu izvukao dobrim servisom. Monteiro je došao i do treće, no i nju je anulirao Ajduković servisom te je kasnije osvojio i gem za 5:3. Na servisu za meč nije bilo problema te je sa 6:2, 4:6, 6:4 izborio pobjedu i plasman u polufinale Båstada.

Tamo čeka pobjednika meča između Rafaela Nadala i Mariana Navonea. U slučaju pobjede u tom meču Ajduković će po prvi put u karijeri ući u društvo 100 najboljih tenisača.

Komentari

Povezano