Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska uvjerljiva u prvoj pripremnoj utakmici, oduševio Majer, zabio i Marco Pašalić

Hrvatska reprezentacija je na riječkoj Rujevici odigrala prvu od dvije pripremne utakmice pred nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Protivnik im je bila Sjeverna Makedonija.

Na rasprodanoj Rujevici, uz pristojan broj glasnih gostujućih navijača, gdje se utakmica gledala i s obližnjih brda i balkona, Hrvatska je istrčala u sastavu koji do sada još nije viđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnju linijiu su ispred Dominika Livakovića činili Borna Sosa, Martin Erlić, Domagoj Vida i Josip Juranović. U sredini terena smo gledali Matea Kovačića, kojem je ovo bila stota utakmica u dresu reprezentacije, i Martina Baturinu, a ispred njih je bio isturen Andrej Kramarić. Na krilima su stajali Ivan Perišić i Lovro Majer, dok se u samoj špici našao Bruno Petković.

Prvu kakvu-takvu priliku na utakmici je imao makedonski veznjak Eljif Elmas koji je prošao po lijevoj strani terena, no njegov udarac je bio neprecizan i slab. Elmas je kasnije uputio i centaršut iz kornera, ali i to je prošlo bez većih opasnosti.

Prva prilika Hrvatske je stigla u 10. minuti i to nakon slobodnog udarca kojeg je izborio Kovačić. Majer je namjestio loptu i sjajno iz slobodnjaka pogodio za vodstvo Hrvatske 1:0. Vratar Makedonije, Stole Dimitrievski, nije najbolje pozicionirao niti sebe, niti živi zid, a Majer je to iskoristio na najbolji mogući način. Gol pogledajte ovdje.

U 15. minuti je Hrvatska zaprijetila iz kornera, no nakon blokiranog udarca Majera i nekoliko odbijanaca je lopta došla do gostiju čiju je tranziciju zaustavio pravovremenim istrčavanjem Livaković. I u 21. minuti je na jednu dobru loptu u prostor gostiju istrčao Livaković te ju izbio glavom. Livakovićeve tendencije da ostane na crti su očito nestale jer je u oba navrata reagirao sjajno.

Nova prijetnja Hrvatske je stigla u 25. minuti kada je Kovačić probio sredinu terena i opalio prema golu, no nažalost neprecizno. Nastavila se i u narednim minutama blaga inicijativa Hrvatske, no nije bilo ozbiljnije prilike.

U 35. minuti su ozbiljnu priliku imali gosti. Lijepo izvedena kontra je završila promašajem Aleksandra Trajkovskog koji se okliznuo prilikom udarca te promašio okvir s vrha kaznenog prostora.

Gosti su u 44. minuti opet prijetili. Nakon sudara Isnika Alimija i Perišića, pri čemu su oboje zadobili udarac u glavu, gostima je dosuđen slobodni udarac kojeg izvodi Trajkovski, no njegov udarac sjajno brani Livaković.

Hrvatska je povećala vodstvo u 45. minuti, a strijelac je ponovno bio Majer. Nakon nekoliko dobrih dodavanja u veznom redu, lopta je došla do Petkovića koji je uposlio magično Majera, a ovaj je mirno pogodio za 2:0.

U drugo poluvrijeme je Hrvatska ušla s jednom promjenom u postavi. Iz igre je izašao Kovačić, a umjesto njega je ušao Luka Sučić.

Upravo je Sučić u 53. minuti proigrao Baturinu koji se oslobodio prvog protivničkog braniča, no drugi mu je blokirao udarac prema golu.

U 55. minuti je Luka Ivanušec zamijenio Kramarića, dok su u 60. minuti izašli Petković i Perišić koji su nagrađeni velikim pljeskom Rujevice. Umjesto njih su u igru ušli Ante Budimir i Marko Pjaca što je izazvalo oduševljenje navijača.

Ništa se pretjerano uzbudljivo nije događalo na terenu u idućih nekoliko minuta, a pljesak se prolomio Rujevicom u 67. minuti kada je Marco Pašalić ušao na teren umjesto Baturine. Uz njega, na teren je ušao i Marin Pongračić koji je zamijenio Erlića.

Dvanaest minuta nakon što je ušao na teren, Pašalić je postigao pogodak za visokih 3:0. Pjaca je probio lijevu stranu i centrirao za Budimira kojem udarac brani Dimitrievski, no na odbijenu loptu najbolje reagira Pašalić koji neobranjivo zakucava loptu u mrežu. Pašaliću je to prvi gol u dresu reprezentacije u petom nastupu.

Do kraja utakmice je Hrvatska zaprijetila još jednom kada su dobru akciju odigrali Majer, Sučić i Budimir koji ju je zaključio pogotkom, međutim dosuđeno je zaleđe.

Utakmica je tako zaključena s visokom i komotnom pobjedom Hrvatske od 3:0 što je zasigurno sjajno za samopouzdanje i psihološki efekt unutar reprezentacije pred iduću utakmicu s Portugalom.

Komentari

Povezano