Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastični Mili Poljičak do druge uzastopne titule u Mariboru

Mili Poljičak upisao je i desetu pobjedu u nizu. U finalu ITF turnira u Mariboru Poljičak je u dva seta svladao Ukrajinca Oleksandra Ovčarenka i tako došao do druge titule na slovenskom tlu u dva tjedna. Konačan rezultat bio je 7:5, 7:6 (6).

Hrvatski tenisač je u prvih šest gemova dva puta dolazio do breaka prednosti, ali bi ga odmah gubio u idućem gemu. Onda pri rezultatu 5:5 ponovno dolazi do dva gema u nizu i sa 7:5 dolazi na korak od druge uzastopne titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolju igru prenio je i u drugi set gdje je odmah pobjegao na 3:0. Tu prednost je držao do servisa za meč kada je odigrao loš gem i dopustio Ovčarenku da preživi.

Poljičku je ovo peta titula na ITF razini i druga u Mariboru, nakon što je na istom mjestu slavio prije tjedan dana. Poljičak je tako osigurao ranking karijere te će prvi put biti među najboljih 400 tenisača svijeta. S novih 25 bodova, trebao bi biti oko 370. mjesta na ATP ljestvici.

U ova dva tjedna, hrvatski tenisač je pokazao da je sa svojim najboljim tenisom uvjerljivo prerastao ITF razinu. Sada ovu formu treba prenijeti i na Challengere i dodatno se uspeti na ATP ljestvici.

Komentari

Povezano