Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastični Vinicius hat-trickom u El Classicu Real Madridu donio superkup

Nakon što su izabranici Carla Ancelottija u spektakularnoj utakmici bili bolji od gradskih rivala Atletico Madrida, a Barcelona u nešto konzervativnijoj utakmici bila bolja od Osasune, saudijska publika imala je prilike vidjeti finale španjolskog Superkupa.

Trener Blancosa odlučio je na teren poslati jedanaestoricu bez luke Modrića, koji je susret počeo s klupe, dok je Xavi očekivano na teren poslao trenutno najjači sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ni najoptimističniji navijači Blancosa nisu očekivali da će utakmicu njihovi ljubimci otvoriti na ovakav način, no već su početne minute razotkrile sve slabosti Barcelonine obrane i činjenicu da se jednostavno ne mogu nositi s brzinom i okomitosti protivničkih napadača.

Posebice je to dolazilo do izražaja u trenucima kad bi Realovi igrači krenuli u visoki pritisak, a Barcelona nizala grešku za greškom. U 7. minuti nakon jedne takve pogreške Vinicius Junior iskoristio je grešku Koundea i sjurio se prema golmanu, zaobišao ga i gurnuo loptu u praznu mrežu.

Već u 9. minuti Real je umalo poduplao vodstvo nakon nove greške Barcelonine obrane, a onda je u 10. minuti stigao i drugi pogodak. U ovom turniru fantastični Carvajal okomitom je loptom rasporio Barceloninu obranu, Rodrygo je pobjegao pratnji i proigrao usamljenog Viniciusa koji je mirno loptu pospremio u mrežu.

Fantastična se utakmica nastavila prečkom Barcelone u 12. minuti, no bila je to rijetka prilika Katalonaca čija je taktička postavka i izrazito visoko postavljena zadnja linija bila šetalište za Realove brzance.

No kad Real u nekoliko navrata nije stigao do trećeg pogotka, Barcelona je sjajnim individualnim potezom u 33. minuti stigla do smanjenja rezultatskog deficita. Strijelac je bio Robert Lewandowski koji je sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca zakucao loptu u mrežu.

Poluvrijeme iz snova za neutralne navijače, ali posebice za Viniciusa, kompletirano je u 37. minuti. Araujo s leđa ruši Viniciusa u šesnaestercu, a Brazilac sam uzima loptu i zabija hat-trick te okrunivši sjajan individualni performans, postavši prvi igrač Real Madrida s tri pogotka u El Classicu od Karima Benzeme prošle sezone i trinaesti kojem je to uopće pošlo za nogom.

Jednaku utakmicu gledali smo i u nastavku: Real je Barceloni prepustio posjed i nastavio nevjerojatnom lakoćom kažnjavati sve defenzivne pogreške, a kraj se zbio u 64. minuti kad je Valverde prošao po desnoj strani i pronašao Viniciusa, da bi se nakon odbijanja lopta našla na putu Rodryga koji je prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu za konačnih 4:1.

Iznervirani Araujo u 71. minuti opalio je Viniciusa po nogama zbog čega je morao na prijevremeno tuširanje, što je značilo da će u sljedećih 20 minuta Real imati priliku stići do pet pogodaka u mreži Barcelone, što njihovi navijači nisu imali prilike vidjeti još od 1995. godine, no do toga ipak nije došlo.

U 81. minuti u igru je ušao i Luka Modrić, a sudac susreta odsvirao je kraj točno u 90. minuti, pa je Real mogao proslaviti osvajanje trinaestog španjolskog Superkupa.

Komentari

Povezano