Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Legendarni trener postaje prvi Turčin ikada na klupi slavnog grčkog kluba

Tursku nogometni stručnjak Fatih Terim (70) karijeru će nastaviti na klupi Panathinaikosa, prenose grčki mediji. Terim će na klupi atenskog prvoligaša naslijediti Srbina Ivana Jovanovića koji je vodio klub od lipnja 2021. godine.

Terim je posljednji posao imao u Galatasarayju kojeg je vodio od 2017. do siječnja 2022. godine. Istanbulski klub vodio je u četiri navrata, ukupno 13 godina osvojivši pritom osam naslova turskog prvaka, te Kup UEFA 2000. godine. U tri navrata je trenirao i tursku reprezentaciju, a vodio je i Milan i Fiorentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Fatih Terim postat će i prvi Turčin na klupi slavne grčke ekipe u njenoj 115-godišnjoj povijesti. Prije njega klub su vodila 3 Argentinca, 3 Austrijanca, 2 BiH trenera, 1 Brazilac, 3 Hrvata (Stjepan Bobek, Tomislav Ivić i Velimir Zajec), 2 Čeha, 4 Engleza, 19 Grka, 3 Mađara, 1 Izraelac, 3 Talijana, 1 Nizozemac, 2 Poljaka, 3 Portugalca, 2 Rumunja, 2 Srbina, 3 Španjolca, 2 Šveđana i 1 Urugvajac.

A iako neki izvori navode i Nikosa Kovisa, 70-godišnjeg tursko-grčkog igrača i trenera rođenog u Istanbulu od oca Grka i majke Turkinje, koji je igrao za Tursku reprezentaciju i kasnije kao trener vodio Levadiakos, Panargiakos, Proodeftiki, PAS Gianninu i Apollon Smyrnis u prvoj ligi, činjenica je da bi Fatih Terim trebao postati prvi turski trener ikada koji će voditi neku grčku nogometnu ekipu.

Zanimljivo, pridružit će se kolegi sunarodnjaku na klupi košarkaške divizije Panathinaikosa, Erginu Atamanu koji grčkog velikana vodi od lipnja ove godine.

Panathinaikos je trenutačno na drugom mjestu grčke Superlige s bodom manje od vodećeg PAOK-a

Komentari

Povezano