Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Favoriti bez problema na SP-u u ragbiju, rekord Johnnya Sextona

Petak i subota su nam donijeli četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu u ragbiju koje su protekle bez velikih rezultatskih uzbuđenja ni u jednoj od njih, ali uz novi rekord po broju postignutih poena jednog igrača u povijesti reprezentacije Irske.

All Blacksi su imali prilično lagan posao u petak navečer u Toulouseu protiv Namibije u susretu Skupine A. S ukupno 11 polaganja, ne dopustivši pritom Namibiji niti jedan, Novi Zeland je stigao do uvjerljive pobjede od 71:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnji program je otvoren u Bordeauxu susretom u Skupini D, gdje su se sastali Samoa i Čile. Čileanci su se odlično držali sve do kraja prvog poluvremena kada Samoa u samo četiri minute stiže do deset poena i vodstva od 19:10. Drugi dio Samoanci otvaraju uraganski, postigavši tri polaganja u prvih 12 minuta te tako rješavaju konačno pitanje pobjednika, slavivši na koncu s 36:10.

Skupina C nam je donijela dvoboj između Walesa i Portugala u Nici, a favorizirani Velšani nisu imali previše problema, te su unatoč solidnom obrambenom bloku Portugalaca na kraju slavili s 28:8.

Irska je slavila protiv Tonge s uvjerljivih 59:16 uz osam postignutih polaganja, a priča utakmice je njihov kapetan Johnny Sexton koji je sa 16 poena u ovoj utakmici, u 38. minuti iste, postao najučinkovitiji igrač u povijesti reprezentacije Irske s ukupno 1.060 poena, prestigavši za sedam poena rekord koji je do sada držao Ronan O’Gara.

Komentari

Povezano