Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Favoriti na rukometnom prvenstvu odradili posao

Drugog dana rukometnog EP-a u Njemačkoj odigrano je šest utakmica, po dvije u skupinama u D, E i F.

U prvom susretu skupine D Slovenija je u napetoj utakmici savladala debitanta na velikim natjecanjima, Farske Otoke, rezultatom 32:29 (13:13). Nijedna momčad se nije uspjevala rezultatski odvojiti sve do rezultata 23:21 za Sloveniju kada izabranici Uroša Zormana rade seriju 3:0 i odlaze na +5, te rješavaju pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U terminu od 20:30 u ovoj skupini igrala se utakmica između Norveške i Poljske u kojoj je Norveška slavila 32:21 (15:10). Poljaci su poveli 3:0 na samom početku, ostavivši Norvešku bez postignutog gola skoro pet minuta. Ipak, Norvežani su se na krilima Sandera Sagosena i vratara Torbjorna Bergeruda brzo vratili u utakmicu i preokrenuli rezultat, te na poluvremenu imali visokih +5. U nastavku je Norveška samo povećavala svoju prednost i pokazala kolika je zapravo razlika u kvaliteti ovih ekipa.

Od 18 sati u skupini E Nizozemska je bez ikakvih problema savladala Gruziju 34:29 (19:12), a branitelj naslova Švedska savladala je Bosnu i Hercegovinu sa 29:20 (14:7).

U prvoj utakmici skupine F Portugal je savladao Grčku 31:24 (18:14), dok je Danska u večernjem terminu savladala Češku 23:14 (9:9). Danska se mučila u prvom poluvremenu oslanjajući se uglavnom na golove Mikkela Hansena, te su Danci izgledali dosta nervozno u napadu uputivši velik broj ishitrenih šuteva.

Na početku drugog poluvremena Danska je serijom 7:1 otišla na +6 i riješila pitanje pobjednika, a na njenim vratima zablistao je vratar Barcelone Emil Nielsen koji je proglašen i igračem utakmice sa 13 obrana (72%).

Natjecanje na EURO-u nastavlja se sutra, a nama je najzanimljiviji dvoboj od 20:30 kada se sastaju Hrvatska i Španjolska.

Komentari

Povezano