Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Favoriti rutinski prošli u osminu finala

Novi dan Svjetskog prvenstva u pikadu otvoren je s tri meča u popodnevnom terminu. Sva tri meča bila su puna uzbuđenja i preokreta.

Prvi su na pozornicu izašli deseti igrač svijeta Damon Heta i jedno od pozitivnih iznenađenja dosadašnjeg dijela turnira Berry van Peer. U uzbudljivom meču punom preokreta Heta je na kraju slavio s 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Peer je sjajno ušao u meč i s uvjerljivih 3:0 uzeo prvi set. Nizozemac je uzeo i drugi set čime je stavio ogroman pritisak na Hetu. Heta je uzvratio sa svoja dva seta u nizu, a na kraju četvrtog seta ga je jedna strelica dijelila od nine dartera.

Heta je uzeo peti set i ostvario break odmah na početku šestog. No, Van Peer tada diže svoju razinu igre i s tri lega u nizu odvodi meč u odlučujući sedmi set. Tamo je Heta sjajnim izlazom na 151 uspio doći do rezultata karijere. U idućoj rundi igrat će sa Scottom Williamsom.

Uslijedio je dvoboj između Jonnyja Claytona i Poljaka Krzysztofa Ratajskog. Velšanin je opravdao status favorita i sa sigurnih 4-2 prošao u osminu finala.

Clayton je sjajno krenuo i odmah poveo 2-0 u setovima. Tu prednost je zadržao do kraja meča i prošao dalje gdje će igrati protiv Rob Crossa.

Popodnevni termin zaključili su Jim Williams i Raymond van Barneveld. Williams je u prošloj rundi napravio veliko iznenađenje izbavicši Petera Wrighta. Nije uspio doći do novog iznenađenja i van Barneveld je s 4-1 prošao dalje.

Komentari

Povezano