Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fenomenalna Hrvatska uvjerljivom pobjedom protiv Slovenije otvorila kvalifikacijski turnir

Hrvatska košarkaška reprezentacija je pobjedom protiv Slovenije rezultatom 108:92 (31:16, 25:23, 39:27, 24:15) otvorila kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska je odigrala jednu od najboljih utakmica u zadnjih nekoliko godina te može s puno optimizma gledati prema idućim utakmicama.

Reprezentativci Hrvatske su odlično otvorili utakmicu. Tempo je bio vrlo brz na početku utakmice, što je više odgovaralo našim košarkašima, koji su nakon samo pet minuta stvorili osjetnu prednost od deset koševa. Hrvatska je djelovala vrlo mirno i konkretno protiv favorizirane Slovenije te su nastavili povećavati svoju prednost koja je nakon prvih deset minuta iznosila velikih 15 koševa prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je zaigrala puno agresivnije u drugoj četvrtini, a Luka Dončić se aktivnije uključio u igru. No, Hrvatska je nastavila s odličnom igrom te je u uvodnim minutama druge dionice održavala svoju visoku prednost. Nakon prvog poluvremena Hrvatska je imala 13 koševa prednosti. Hrvatska je dominirala energijom, imala je jasan plan te je odlično iskorištavala sve mane Slovenije.

Nakon tri minute u drugom poluvremenu, Hrvatska je zakucavanjem Hezonje došla do najveće prednosti od 19 koševa. Slovenija jednostavno nije pronalazila rješenja u igri kojima bi došli do laganih poena te nisu mogli odgovoriti energijom našim reprezentativcima.

Krajem treće četvrtine utakmica je ušla u ritam koš za koš koji je više odgovarao našim košarkašima s obzirom na visoku prednost. Ista se neočekivano odužila budući da je utakmica prekinuta zbog kvara semafora, a nakon nešto malo manje od sat vremena Hrvatska je u posljednju četvrtinu ušla s prednošću od 25 poena.

Naši košarkaši su do kraja rutinski odradili posao te potvrdili uvjerljivu pobjedu protiv favorizirane Slovenije. Hrvatsku sutra očekuje utakmica drugog kola protiv Novog Zelanda.

Najistaknutiji pojedinci kod Hrvatske bili su Goran Filipović koji je ubacio 21 poen, Ivica Zubac s 18 te Dario Šarić koji je upisao triple double učinak (17 koševa, 10 skokova i asistencija). Kod Slovenije najbolji je bio Luka Dončić koji je postigao 26 poena.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano