Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fenomenalni Dino Prižmić u Francuskoj izborio svoje prvo Challenger polufinale sezone

Dino Prižmić se u petak u Mouilleron-le-Captifu plasirao u svoje prvo Challenger polufinale sezone. U četvrtfinalnom dvoboju svladao je trećeg Francuza na ovom turniru. Tako je nakon Lucasa Poullaina i Richarda Gasqueta svladao i Saschu Gueymarda Wayenburga. Dvije godine starijeg Francuza svladao je s 2-1 u setovima.

Prvi set bio je u potpunosti izjednačen te su obojica tenisača nakon deset gemova stigla do ukupno dvije break lopte. Razlika je bila u tome što je Prižmić svoju drugu, kod vodstva 5:4 i iskoristio te je sa 6:4 poveo s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je Francuz bio taj koji je napravio jedini break. To je učinio kod 0:0, a zatim je do kraja seta bez problema čuvao svoj servis. Tako je Wayenburg s identičnih 6:4 odveo meč u set odluke.

Momentum koji je dobio osvajanjem drugog seta Francuz je umalo iskoristio na startu trećeg seta. U trećem gemu je stigao do 0-40, no to je prokockao lošim reakcijama. Naime, na svakoj break lopti je Wayenburg napravio neforsiranu grešku te je tako zadržao Prižmića u igri. Splićanin je na koncu osvojio taj gem, a zatim je na idućem primanju servisa napravio i break, iskoristivši svoju drugu priliku. Do kraja meča na svom početnom udarcu nije imao problema te je sa 6:4, 4:6, 6:3 izborio plasman u svoje prvo polufinale sezone.

Tamo će po četvrti put zaredom igrati protiv francuskog tenisača. Ovaj put bi mogao imati i najteži zadatak s obzirom na to da igra protiv prvog nositelja turnira Quentina Halysa.

Komentari

Povezano