Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fenomenalni Mili Poljičak srušio nekadašnjeg 24. tenisača svijeta za prolaz u četvrtfinale Genove

Mili Poljičak probio se u četvrtfinale Challenger 125 turnira u Genovi. Pobijedio je nekadašnjeg 24. tenisača svijeta Martina Kližana. Poljičak je nakon gubitka prvog seta zaigrao puno bolje te je na koncu slavio s 2-1 u setovima. Tako je Splićanin stigao do svoje 14. uzastopne pobjede.

Kvalitetno su držali svoje servise obojica tenisača sve do 4:4 kada Poljičak malo popušta. Dozvoljava Kližanu tri vezane break prilike. Iskusni Slovak to ne propušta realizirati te je već na prvoj stigao do oduzimanja servisa kojim si je kupio servis za set. Sigurno je Kližan zaključio set, iskoristivši svoju drugu set loptu za 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ključna su bila tri gema; četvrti, peti i šesti. U četvrtom je Poljičak propustio tri break prilike, no ruku na srce, ni na jednoj nije imao priliku zbog dobrih servisa Slovaka. U petom gemu Poljičak je bio suočen s jednom break prilikom koju je uspješno spasio. Sve to pomoglo mu je da dočeka šesti gem spreman. Tada je nadoknadio 40:15 te je Kližan napokon na break lopti promašio prvi servis. Iskoristio je to Poljičak da poentira backhand dijagonalom za 4:2. Do kraja seta Kližanov trud je izostao te je Splićanin sa 6:2 odveo meč u set odluke.

Momentum iz drugog seta Poljičak je prenio u treći te je već u drugom gemu stigao do breaka kojeg potvrđuje za veliko vodstvo od 3:0. To vodstvo dodatno se povećalo kada je napravio novi break pri vodstvu 4:1. Tada je Poljičak iskoristio svoju sedmu break loptu u gemu koji je imao čak osam deuceva. Nakon toga nije imao problema u zaključivanju meča te je s 4:6, 6:2, 6:1 izborio plasman u svoje drugo Challenger četvrtfinale, prvo nakon Zagreba 2022. godine.

Tamo čeka pobjednika meča u kojem sudjeluju domaći predstavnici Stefano Travaglia i Andrea Picchione. Oni svoj meč igraju odmah nakon Poljička.

Komentari

Povezano