Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fenomenalnim prvim poluvremenom Istra razbila Slaven Belupo

Sunčanim petkom u Puli i ogledom domaće Istre 1961 i Slaven Belupa otvoreno je 32. kolo SuperSport HNL-a. Jedna je to od utakmica koja je zasigurno izazvala najmanje interesa ove sezone, jer radi se o momčadima koje zauzimaju osmo i deveto mjesto ljestvice. Stoga je susret bio isključivo revijalnog karaktera.

Neke je promjene u svojoj početnoj postavio napravio Paolo Tramezzani nakon slavlja u Osijeku. Ville Koski pokazao je svoju snagu s loptom u nogama i prodorima u protivničke linije, stoga je nagrađen pozicijom na desnom boku formacije s trojicom u obrani. Poziciju trećeg centralnog stopera upotpunio je Moldavac Iurie Iovu. Standardnom ofenzivnom duetu Ekong – Filet pridružio se i treći stranac – Salim Fago Lawal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Radeljić iznenadio je postavljanjem mladog Leona Bošnjaka u prvu postavu na poziciju lijevog krila, 18-godišnjem mladiću bio je to prvi nastup uopće ove sezone. Adrian Liber se nakon nekoliko utakmica čekanja vratio u startnu jedanaestorku, i to u srce veznog reda gdje je bio u paru s još jednim bivšim igračem Rijeke Ivanom Lepinjicom.

Sjajno su domaći igrači ušli u utakmicu, i već u uvodnim minutama opasno zaprijetili. Nakon kornera je Iovu ostao sam na skoku, pokušaj vraćanja lopte glavom u srce peterca nije bio uspješan, jer pogodio je samo leđa Darija Marešića. Lopte se ipak odbila do trećeg stopera Istre Ante Majstorovića, koji isprve volej udarcem gađa gredu od koje se lopta odbija na samu gol-crtu.

Vodstvo Istre vidjeli smo u 6. minuti. Nekoliko trenutaka ranije loptu je u nogama na desnoj strani gostujućeg kaznenog prostora imao Elias Filet. Pokušaj ubačaja pogađa Libera u ruku koju je povlačio prema sebi, a Tihomir Pejin bez stotinke dvojbe pokazuje na bijelu točku. Iako smo posljednjih nekoliko tjedana kod domaćih sudaca vidjeli pozitivni trend nekažnjavanja ovakvih situacija, Pejin je ostao pri svojoj odluci. Loptu je na kreč namijestio baš Francuz i zabio za 1:0.

Prošlo je manje od deset minuta igre, a Zeleno-žuti su udvostručili svoje vodstvo. Slavko Blagojević prekinuo je jedan napad gostiju i loptu odbio do Emmanuela Ekonga koji loptu uzima nekoliko metara na polovici Slaven Belupa. Šveđanin je krenuo u okomiti trk kroz razrijeđenu obranu Farmaceuta, lažnjakom se riješio Marca Borasa i oslobodio si prostor za topovski udarac s 25 metara koji se od prečke gola odbija u mrežu za 2:0.

Potop gostiju upotpunjen je u 34. minuti, tada jednu dugu loptu iz zadnje linije Filet sjajno prvim dodirom prebacuje preko zadnje linije Slavena i u noge Lawala. Nigerijac je s njom ušao u kazneni prostor i nisko opalio, Bujar Pllana klizećim startom malo mijenja smjer lopte koja se od stative odbija u Ivana Sušaka i potom ulazi u gol za 3:0.

U prvom poluvremenu katastrofalni Slaven Belupo nije ni zaslužio drugo no tri izmjene prije nastavka utakmice. U svlačionici su tako ostali Liber, Benedik Mioč i Daniel Štefulj, a njihova mjesta zauzeli su Uroš Mrdaković, Antonio Bosec i Ivan Borna Jelić Balta.

Klasični pragmatizam Tramezzanijeve Istre otupio je Istrine napadačke ambicije u drugom poluvremenu. Tek u samoj završnici su iz nekoliko kontranapada zaprijetili igrači s klupe Luka Hujber i Mateo Lisica. Dobre je reakcije ipak dočekao Sušak na gostujućim vratima. Do počasnog je pogotka mogao i Slaven, a najbliže su bili u drugoj minuti sudačke nadoknade kada nakon kornera Lepinjica propušta loptu gurnuti u praznu mrežu.

Istra 1961 je tako zasluženo slavila i došla na četiri boda viška ispred devetog Slaven Belupa kojem izvjesno ne gine titula predzadnje momčadi lige u ovoj sezoni HNL-a.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano