Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ferrari drugu godinu za redom pobjednik 24 sata Le Mansa

Ekipa Ferrarija drugu godinu za redom pobjednik je ovogodišnje, devedeset i druge, prestižne utrke 24 sata Le Mansa u okviru Svjetskog prvenstva u izdržljivosti. Osim ukupne pobjede, Ferrari je pobjedu odnio i u primarnoj kategoriji hiperautomobila.

Vozači koji su uzeli naslov s automobilom s brojem 50 su Antonio Fuoco, Miguel Molina i Nicklas Nielsen. Nielsenu je to i druga pobjeda na ovoj legendarnoj utrci nakon što je 2021. godine odnio pobjedu u kategoriji GTE Am.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska ekipa pobjedu je odnijela s 14 sekundi prednosti pred ekipom Toyote s brojem sedam, za koju su vozili Nyck de Vries, Kamui Kobayashi i Jose Maria Lopez. Na trećem mjestu završio je i drugi Ferrari, onaj s brojem 51 za kojeg su vozili prošlogodišnji pobjednici, Alessandro Pier Guidi, James Calado i Antonio Giovinazzi.

U drugoj kategoriji, LMP2 pobjedu su odnijeli Bijoy Garg, Oliver Jarvis i Nolan Seigel za ekipu United Autosport.

U trećoj kategoriji, LMGT3, Richard Lietz, Morris Schuring i Yasser Shahin osigurali su pobjedu za ekipu Manthey EMA. U toj kategoriji natjecao se i legendarni prvak MOTOGP-a, Valentino Rossi, ali je njegova ekipa nije uspjela ostvariti plasman nakon što su morali umiroviti automobil.

Komentari

Povezano