Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ferrari osvojio 24H Le Mansa nakon 58 godina

Nakon 50 godina izbivanja s utrke 24 sata Le Mansa i 58 godina od posljednje pobjede, Ferrari se vratio na najbolji mogući način, odnosno pobjedom!

Za one zaljubljenike u film i povijest sporta, baš tu je priču o svrgavanju Ferrarija s trona Le Mansa ispričao film iz 2019. Ford v Ferrari sa sjajnom glumačkom postavom Matta Damona i Christiana Balea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od završnih misli filma koja dokazuje vrijednost rada u Fordu, za koju su zaslužni sjajni konstruktor Carroll Shelby i njegov vozač Ken Miles, jest – “Ferrari na Le Mansu nije slavio od 1965. godine, a posljednji je puta nastupio 1973. godine”.

No, povijest je ispisana u današnjoj utrci u kojoj su talijanski bolid do cilja dovezli piloti Alessandro Pier Guidi, James Calado i Antonio Giovinazzi (pilot kojeg smo viđali i u F1), ispred Toyote koju su vozili Brendon Hartley, Sebastian Buemi i Ryo Hirakawa.

Ferrari je jučer startao na pole positionu s oba automobila, ali je drugi automobil završio na 5. mjestu. Utrka je bila vrlo tijesna od prvih trenutaka, a nakon 22 sata i 30 minuta, udaljenost između Ferraria i Toyote je bila samo 9 sekundi!

No u odlučujućem trenutku, Toyotin pilot Hirakawa je pogriješio zabivši svoju Toyotu u zid i ispustivši 3 minute prednosti, a Ferrari je od tog trenutka u potpunosti upravljao svojom prednosti.

Utrka je završila u 16:01h, a ovom pobjedom, desetom ukupno, u legendarnom hramu automobilizma, Ferrari je svojim navijačima priuštio nevjerojatne emocije.

Kad već ne ide u Formuli 1…

https://twitter.com/24hoursoflemans/status/1667896035195203584
Komentari

Povezano