Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fešta u Omišu: Olmissum je prvi finalist HMNL-a

Danas smo u Omišu doznali ime prvog finalista Prvenstva Hrvatske u futsalu! Olmissum je u petak nakon pobjede od 4:2 došao do prednosti od 2-1 u seriji protiv Squarea, a danas su plasman u finale potvrdili trijumfom od 7:4.

Olmissum je prvi ozbiljnije zaprijetio preko Antonia Sekulića u drugoj minuti, no njegov udarac s lijeve strane brani Zoran Primić. Najbolju priliku uvodnog dijela susreta su imali gosti kada je na isteku pete minute poslije kornera Guilherme ostao neometan na dva metra od gola, ali šalje loptu preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna je uslijedila samo 20 sekundi kasnije. Nakon odlične kombinacije Iira Vanhe i Josipa Jurline kojom su izbacili Mirka Hrkaća iz igre po lijevoj strani, sjevnuo je odličan napad Omišana kojeg u situaciji 3 na 1 u pogodak za 1:0 na asistenciju Jurline pretvara Finac Vanha na oduševljenje mnogobrojne publike na Ribnjaku.

U osmoj minuti bilježimo novu odličnu priliku za domaće. Ovog puta je Jurlina oduzeo loptu na polovici terena i poslije odličnog prodora po desnoj strani uposlio usamljenog Richarda Rejalu lijevo, međutim njegov udarac brani Primić. Samo minutu kasnije – Olmissum vodi 2:0. Sekulić je dobio loptu na poziciji pivota te situaciju 1 na 1 protiv infereriornog suparnika iskorištava i preciznim udarcem šalje loptu ispod Primića za udvostručenje prednosti.

U 11. minuti se Dubrovčani vraćaju igru, a gol postiže upravo vratar Zoran Primić. Čuvar mreže Dubrovčana je ostao sam na otprilike 12 metara od gola te je sjajnim udarcem u donji desni kut matirao Vinka Rozgu za smanjenje zaostatka na 2:1.

U jeku napada Squarea, Olmissum se vratio na +2 u 15. minuti. Ponovno su Omišani kreirali brz kontranapad poslije kojeg je Rejala još jednom ostao sam na lijevoj strani, ali ovog puta se ne odlučuje na udarac već dodaje Duji Kusturi čiji je pokušaj izblokiran, ali lopta se odbija do Bruna Žilića koji iz neposredne blizine gol zabija za 3:1.

U 17. minuti Olmissum ostaje s igračem manje jer je upravo Žilić prekršajem zaustavio Antonija Nokovića u pokušaju kreiranja kontranapada što je sudac kaznio izravnim crvenim kartonom.

U 18. minuti nevjerojatni Vinko Rozga bilježi dvije spektakularne obrane udaraca Guilhermea i Marka Kuraje iz velike blizine što je dovelo do gromoglasnog pljeska pristunih Omišana. U konačnici su Dubrovčani čak pokušali i s golmanom igračem u posljednjem napadu u kojem su Omišani bili s trojicom igrača u polju, no ni to nije donijelo ništa konkretno pa je Olmissum bez kazne izdržao dvije minute s igračem manje. Na kraju se s tih 3:1 otišlo na odmor poslije prvih 20 minuta.

Već u drugoj minuti nastavka je Olmissum kreirao odličnu priliku za odlazak na 4:1, ali Sekulićev udarac s desne strane odlazi visoko poviše gola. Kazna je uslijedila samo 20 sekundi kasnije kada vratar Primić ponovno senzacionalno gađa s distance i od okvira gola zabija za 2:3 iz perspektive Squarea.

Minutu kasnije su Maro Đuraš i Gordan Duvančić odigrali klasični ”give and go” što je Đuraša ostavilo samog na šest metara od gola, a on to iskorištava za izjednačenje na 3:3.

Mogli su gosti do prednosti u 27. minuti, ali tada Đuraš pogađa gredu. Na isteku sljedeće minute su Omišani krasno “otključali” usamljenog Antonia Juretića na desnoj strani, no on se ne odlučuje na udarac već dodaje lijevo za Rejalu kojemu loptu bježi u aut.

Olmissum se vratio u prednost u 29. minuti golom kapetana Kusture koji je zabio kroz noge Primiću. Tri minute kasnije su Omišani istrčali kontranapad 3 na 1, Sekulić je uposlio Josipa Juretića, no Primić šalje loptu izvan terena.

Poslije tog auta smo vidjeli najljepši potez utakmice. Josip Juretić je samo gurnuo loptu za Jakova Hrstića koji spektakularno pogađa pod prečku u bliži kut Primićevih vrata za velikih 5:3 osam i pol minuta prije kraja susreta.

Dubrovčani su se nakon toga odlučili za igru s golmanom-igračem što im se lako moglo obiti o glavu u prvom napadu, ali Vanhin pokušaj s vlastite polovice odlazi tik uz desnu vratnicu. Pet minuta prije kraja su Vanha i Jurlina vrhunskim pritiskom oduzeli loptu Marku Kuraji, no Jurlinin udarac odlazi pokraj gola.

Četiri minute i 18 sekundi prije kraja, Square je smanjio na 5:4 golom Duvančića nakon što su iskoristili poklon Omišana. Samo 45 sekundi kasnije Olmissum riješava utakmicu. Najprije je Rejala zabio na asistenciju Sekulića, a samo 15-ak sekundi kasnije Vanha kažnjava prazan gol Squarea i Olmissum odlazi na 7:4 tri minute prije kraja.

Omišani su tu prednost uspješno sačuvali te su tako izborili četvrto finale u svojoj povijesti, a dosad imaju dvije titule osvojene 2020. i 2021. godine. U finalu čekaju pobjednika drugog polufinala u kojem Futsal Dinamo protiv Pule vodi s 2-1 u seriji.

Komentari

Povezano