Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Festival promašaja Istre donio pobjedu Gorici

Posljednje, 36. kolo HNL-a svojim su dvobojem otvorili Gorica i Istra, dvije od tri ekipe koje su uoči spuštanja zastora na domaće prvenstvo imale prilike promijeniti svoje pozicije na ljestvici.

Nakon 90 minuta igre, u tome je uspješnija bila Gorica i potvrdila 7. mjesto ovosezonskog HNL-a ispred Istre zahvaljujući boljoj gol razlici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je u prvom poluvremenu bila bolja ekipa, prijetivši preko Lisice, Iovua, Čuića, Vuka, Ekonga u pravoj kanonadi ekipe trenera Paola Tramezzanija, no do pogotka nisu došli, prvenstveno zahvaljujući nepreciznosti svojih napadača i koncentriranom vrataru Gorice Božidaru Radoševiću.

Činilo se kako je Istra nagradu za dobru igru u prvom dijelu dobila nakon tek par minuta nastavka, no intervencijom VAR sobe pogodak Matea Lisice je poništen zbog evidentnog ranijeg prekršaja Mateja Vuka nad Valentinom Majstorovićem, kojeg glavni sudac utakmice Mateo Erceg nije vidio. Navedenu situaciju možete vidjeti ovdje.

Istra je i nakon poništenog pogotka nastavila napadati, no onda je ostala bez Marija Čuića koji je dobio drugi žuti karton zbog zakašnjelog starta, a situacija na travnjaku se u potpunosti promijenila.

Trener Tramezzani je povukao svoju ekipu bliže golu vratara Majkića, a to mu se osvetilo u 75. minuti kad je Jurica Pršir iz prve prave prilike Gorice postigao pogodak za 1:0.

Istra je po primljenom pogotku ponovno preuzela više rizika, no Ekong je iz blizine upisao novi veliki promašaj, a Gorica je objeručke prihvatila poklone te iskoristila katastrofalnu reakciju Darija Marešića i preko Marka Solde postigla pogodak za 2:0 duboko u sudačkoj nadoknadi.

Komentari

Povezano