Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fett i Bošković izborile međusobni dvoboj u Roland Garrosu, Lukas zaustavljena

Kvalifikacije za Roland Garros su otpočele jučer u 10 sati, a Hrvatska ih je otvorila s ukupno devet predstavnika, sedam u ženskoj i dvojicom u muškoj konkurenciji. Nakon poraza Tare Würth i Dine Prižmića, negativni niz je nastavila i Tena Lukas. Bolje sreće u ženskoj konkurenciji bile su Jana Fett i Lea Bošković koje su svoje protivnice uspjele svladati te su tako izborile međusobni okršaj u drugom kolu.

Kaštelanka je preko puta mreže u prvom kolu kvalifikacija imala Švicarku Jil Teichmann, nekadašnju 21. tenisačicu svijeta, a danas 199. Iako je meč otvorila na izvrstan način, Tena je poražena sa 6:2 1:6 2:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

231. tenisačica svijeta je furiozno krenula u meč pa je nakon pet odigranih gemova vodila s 5:0 uz servis. Iako iz prvog pokušaja nije uspjela odservirati za set, u idućem servis gemu je potvrdila odlično odigran set te je dobivši set sa 6:2 povela s 1-0 u setovima.

Nažalost, to je bilo sve od Lukas koja je nakon toga izgubila 12 od 15 odigranih gemova pa je završila sa svojim nastupom u Parizu. Meč je okončala s devet dvostrukih pogrešaka i svega 37% osvojenih poena na drugom servisu uz 18 winnera te čak 36 neprisiljenih pogrešaka.

Za Teichmann je ovo treća uzastopna pobjeda nad hrvatskim tenisačicama nakon što je prošlog tjedna u Zagrebu nadigrala Doru Mišković i Ivu Primorac.

Nakon Tene Lukas na terene u Roland Garrosu izašle su dvije Zagrepčanke, Fett i Bošković.

Fett je svoj meč igrala protiv domaće predstavnice s pozivnicom, Séléne Janičijević. Francuskinja je u meč krenula bolje te je prvu dionicu igre osvojila sa 6:2. Fett je u drugom setu poboljšala igru te je Francuskinju ostavila bez osvojenog gema.

Na startu trećeg seta, Zagrepčanka je nastavila svoj dobar niz. Povela je s 2:0 čime je došla do osam uzastopnih gemova. Janičijević je smanjenjem na 1:2 prekinula taj niz. Mogla je vratiti set u egal, ali je Fett uspjela spasiti break loptu i doći do vodstva 3:1. Kod 4:2 Fett dolazi do dvostrukog breaka i servisa za meč kojeg ne koristi. Ipak, u idućem gemu dolazi do tri vezane meč lopte, od kojih koristi prvu za pobjedu 2:6 6:0 6:3. Zagrepčanka je ovom pobjedom izborila hrvatski dvoboj protiv Bošković koja je također svladala prvu prepreku u Parizu.

Bošković je svoj meč igrala protiv Japanke Himene Sakatsume, 265. tenisačice na svijetu. Zagrepčanka je u netipičnom prvom setu za ženski tenis, uz samo jedan break, došla do prednosti od 1-0 u setovima, rezultatom 6:4. U drugom se Sakatsume brzo odvojila na 4:0 te prilike za povratak u set nije bilo. Japanka je drugu dionicu igre osvojila sa 6:2.

Odlučujući set Bošković je otvorila s breakom kojeg nije uspjela potvrditi. Srećom po nju, u idućem gemu dolazi do novog break kojeg ovaj put uz spašene dvije break prilike i potvrđuje za vodstvo 3:1. Nastavila je Bošković dobru igru na returnu i u petom gemu seta. Došla je do break prilike koju i koristi za dvostruki break prednosti. Nakon toga je uslijedio prekid. Poslije prekida Sakatsume je vratila jedan break i bila na prag povratka u egal. Međutim, Bošković je uspjela izvući gem kojim je došla do vodstva 5:3, a zatim je i oduzela servis Japanki za pobjedu 6:4, 2:6, 6:3.

Danas se nastavljaju mečevi prvog kola kvalifikacija. U njima će sudjelovati tri Hrvatice, Lucija Ćirić Bagarić, Petra Marčinko te Antonia Ružić

Komentari

Povezano