Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Feyenoord slavio u ludoj utakmici protiv Girone; Atalanta rutinski svladala Šahtar

Raniji termin UEFA-ine Lige prvaka po običaju je donio manje atraktivne utakmice za prosječne gledatelje. Tako su od 18:45 po srednjoeuropskom vremenu u Gelsenkirchenu igrali Šahtar Donjeck i Atalanta dok su u Gironi igrali istoimeni klub te Feyenoord. Akteri ovih utakmica pokazali su UEFA-i da ih se možda treba gurnuti i u prime-time s obzirom na to da smo u Gironi vidjeli rapsodiju golova dok su gledatelji u Njemačkoj također vidjeli ponešto golova u slavlju Atalante.

U obje utakmice jasno se znao favorit te su klubovi iz Bergama i Girone prvi stigli do pogotka. Ono što je zanimljivo je da su pogoci pali u slično vrijeme. Na ogledu Šahtara i Atalante mreže je načeo Berat Gjimshiti u 21. minuti nakon prekida iz kojeg je ubacio Ademoola Lookman dok je Gironi prednost, također iz prekida, donio David López u 20. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dok je Atalanta svoju prednost sačuvala, Katalonci su svoju prosuli tri minute kasnije. Gosti iz Rotterdama su tako u 23. minuti iz još jednog prekida došli do izjednačenja. Lopta je nakon slobodnog udarca došla na glavu Quintena Timbera čiji je udarac u mrežu skrenuo Yangel Herrera.

Da bi stvar za Gironu bila gora, u 33. minuti su Nizozemcima dopustili i potpuni preokret. Nakon asistencije Igora Paixãa loptu je u mrežu za 1:2 poslao Antoni Milambo. Prednost gostiju mogla je u 36. minuti i narasti, no najstrožu kaznu nije u pogodak pretvorio Ayase Ueda. Njegov udarac obranio je Paulo Gazzaniga.

Na drugoj utakmici je Atalanta povećala prednost tik prije poluvremena. Njihov junak iz finala Europske lige, Lookman, svladao je ukrajinskog vratara Dmitra Riznika za vodstvo 0:2 s kojim se i otišlo na poluvrijeme.

Već na startu drugog poluvremena su, nominalno gosti, riješili pitanje pobjednika. Davide Zappacosta ubacio je s lijeve strane da bi iz drugog plana dotrčao Raoul Bellanova koji glavom matira Riznika za nedostižnih 0:3.

Na drugoj utakmici su ponovno odlučili pratiti tempo iz Gelserkirchena te smo i tamo u 50. minuti vidjeli novi pogodak. Donny van de Beek je dobio loptu na desnom krilu te je oštro ubacio u šesnaesterac. Njegova lopta od obrambenih se igrača odbila u gol za 2:2. No, pogodak je naknadno poništen zbog zaleđa Nizozemca te su gosti mogli odahnuti.

No, 66. stigli su novi problemi za Feyenoord. Njihov vratar Timon Wellenreuther je na amaterski način napravio jedanaesterac te je tako ponovno dao domaćima priliku za izjednačenje. Izvođenju najstrože kazne pristupio je Bojan Miovski, no njemački golman se iskupio na najbolji mogući način. Makedonskom napadaču je obranio neuvjerljiv udarac te je tako zadržao svoju ekipu u vodstvu.

Spasa za nizozemsku momčad nije bilo u 74. minuti. Ironično, presudili su im “njihovi”. Arnaut Danjuma probio je po lijevoj strani da bi zatim uposlio nesuđenog strijelca iz 50. minute van de Beeka koji uz dosta sreće zabija za 2:2 u kaotičnoj utakmici.

Kaos na utakmici se nastavio, no gol nisu postigli domaći kako bi se očekivalo po postavci na terenu već je Feyenoord došao do svog drugog vodstva. Dávid Hancko ubacio je s lijeve strane da bi drugi autogol Girone na utakmici postigao Ladislav Krejčí.

Do kraja utakmice Girona je pritiskala te su par minuta prije nadoknade imali priliku preko Christiana Stuanija stići do izjednačenja. No, tada se Wellenreuther ispriječio te je upisao svoju drugu vrijednu obranu na utakmici. Na kraju su gosti iz Nizozemske slavili s 2:3 te su tako upisali svoju prvu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka. Girona će na svoju ipak trebati pričekati. Luka Ivanušec je u pobjedi Feyenoorda odigrao nešto više od 10 minuta.

U drugoj utakmici se nakon gola Bellanove ništa nije mijenjalo te je Atalanta slavila s 3:0. Mario Pašalić je u slavlju svoje ekipe odigrao drugo poluvrijeme, zamijenivši na predahu strijelca prvog pogotka Gjimshitija.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano