Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Feyenoord upisao najveću pobjedu u povijesti nad Ajaxom

U 29. kolu nizozemskog prvenstva odigran je susret između Feyenoorda i Ajaxa. U velikom derbiju, poznatom kao De Klassieker, Feyenoord je upisao svoje najveće slavlje u povijesti slavivši sa 6:0.

Na prvi pogodak čekali smo do 34. minute. Brazilac Igor Paixao načeo je mrežu gostiju, a samo minutu kasnije već je bilo 2:0. Desno krilo Feyenoorda, Yankuba Minteh poentirao je za brzinsko povećanje vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom isteku prvog dijela, vidjeli smo i treći pogodak. Slovački branič, David Hancko postigao je svoj treći ovosezonski pogodak za 3:0 na semaforu.

U nastavku susreta gledali smo identičan nogomet. Momčad iz Rotterdama u potpunosti je dominirala i do kraja utakmice postigla još tri pogotka. Već spomenuti Minteh i Paixao postigli su po još jedan zgoditak, a u strijelce se još upisao Quinten Timber.

Nevjerojatno zvuči statistika udaraca na kraju susreta. Naime, domaćin je imao čak 30 pokušaja prema golu Geronima Rullija, dok je Ajax prema domaćim vratima zapucao samo jedan put.

Kod Feyenoorda, Luka Ivanušec je ušao na travnjak u 84. minuti. S druge strane, Josip Šutalo i Jakov Medić odgledali su cijeli susret s klupe. Borna Sosa nije bio u zapisniku kod amsterdamske momčadi.

Feyenoord se ovom pobjedom učvrstio na drugoj poziciji, dok je Ajax trenutno šesti s 45 osvojenih bodova.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano