Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Feyenoord uspio savladati Romu, West Hamu remi u Belgiji

Europski četvrtak otvorili su ogledi između Feyenoorda i Rome u Europskoj ligi te Genta i West Hama u Konferencijskoj ligi. Vodeća momčad nizozemskog prvenstva je na svom travnjaku slavila s minimalnih 1:0, dok su Gent i West Ham remizirali rezultatom 1:1.

Krećemo od susreta na De Kuipu koji je bio bez gostujućih navijača zbog odluke rimskih vlasti da izričito ne žele navijače Feyenoorda kraj Olimpica na dan uzvrata jer se tada događa inspekcija grada od strane “World Expa” jer je Rim predao kandidaturu za prvo povijesno ugošćivanje EXPO-a (Svjetske izložbe) 2030. godine pa je UEFA naredila da se i prvi ogled igra bez gledatelja kako bi obje momčadi imale jednake uvjete u tom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teren je već u 25. minuti zbog ozljede prepona morao napustiti Romin najbolji igrač Paulo Dybala, a to će se pokazati bitnim 17 minuta kasnije. U 42. minuti su Rimljani dobili korner nakon kojeg je Mats Wieffer igrao rukom, a Jose Maria Sanchez Martinez bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo kapetan Lorenzo Pellegrini, međutim – pogađa lijevu stativu. Bio mu je to drugi promašaj s bijele točke ove sezone nakon što je neprecizan bio u susretu protiv Empolija, dok je s druge strane spomenuti Dybala na učinku od 5 pogodaka iz 5 izvedenih kaznenih udaraca od dolaska u Rim. Bila je to zapravo jedina veća prilika u monotonom prvom dijelu u kojem su Nizozemci dominirali posjedom, ali su Mourinhove trupe uspješno zatvorile sve pristupe golu Rui Patricija.

Domaća momčad je do vodstva i na koncu do pobjede došla u 53. minuti. Oussama Idrissi je prošao po lijevoj strani, centrirao za Wieffera koji izvrsno s 18 metara iz voleja zabija svoj treći pogodak u dresu rotterdamskog kluba za 1:0 na semaforu. Bio je ovo peti pogodak nogometaša Feyenoorda izvan šesnaesterca u europskim natjecanjima ove sezone čime drže vrh zajedno s Betisom.

Deset minuta kasnije su Rimljani imali priliku izjednačiti nakon što je Roger Ibanez skočio i glavom uputio udarac ka golu domaćih, ali David Hancko uz pomoć grede izbacuje loptu s gol crte. Nizozemci kao da su se zadovoljili s vodstvom od 1:0 pa je Roma preuzela inicijativu do kraja susreta, no nisu uspjeli iskreirati dovoljno za promjenu rezultata. Ovim raspletom je momčad Arnea Slota postala prva momčad u povijesti koja je u istoj europskoj sezoni na domaćem terenu svladala i Lazio i Romu.

U susretu Konferencijske lige na Ghelamco Areni, nogometaši Genta i West Hama su remizirali rezultatom 1:1. West Ham je poveo u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela preko Dannyja Ingsa koji je, poslije brzo izvedenog auta Coufala i asistencije Bowena, zabio svoj 110. gol u karijeri, ali tek prvi u europskim natjecanjima.

Belgijci su bili bolja momčad i kroz veći dio prvog dijela, a tako su nastavili i u drugom poluvremenu. Tu prevlast na terenu su kapitalizirali izjednačujućim pogotkom 26-godišnjeg Huga Cuypersa koji je u sjajnoj formi te je zabio 6 pogodaka u posljednjih 5 nastupa u svim natjecanjima. U 82. minuti je 20-godišnja Gentova senzacija, Gift Emmanuel Orban iz nevjerojatno teške pozicije u padu pogodio gredu gola Areole, a četiri minute kasnije su Tarik Tissuodali i Matisse Samoise bili u situaciji 2 na 2 protiv Bena Johnsona i Nayefa Aguerda, no Tissoudali ne uspijeva dobro zahvatiti loptu i rezultat ostaje 1:1.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade je grčki sudac Anastasios Sidiropoulos je dodijelio crveni karton stoperu domaćih Kamilu Piatkowskom zbog prekršaja nad Lucasom Paquetom na rubu kaznenog prostora, no pregledom VAR-a, tu je odluku ispravno preokrenuo u čist start pa je utakmica završila remijem.

Komentari

Povezano