Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

FIFA kaznila saudijski Al-Nassr

Izgleda da je pomama saudijskih klubova za vrhunskim europskim igračima barem privremeno stopirana što se tiče tamošnjeg doprvaka Al-Nassra. Naime, klub Cristiana Ronalda, a od nedavno i našeg Marcela Brozovića, dobio je zabranu registriranja novih igrača za sezonu 2023/24!

Razlog za to pak nije sumanuta potrošnja kojoj su saudijski klubovi, među kojima i Al-Nassr, pribjegli u posljednje vrijeme, već stari dugovi Vitezova Najda, kako kolokvijalno zovu ovaj klub. Ispada kako Al-Nassr engleskom Leicesteru nije isplatio dugove vezano za transfer Nigerijca Ahmeda Muse, koji je realiziran još 2018. godine! Leicester je prema dogovorenom transferu imao klauzulu u kojoj je, ovisno o nastupima i učinku nigerijskog napadača, imao pravo na dodatne bonuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evidentno je kako je igrač iste bonuse ispunio, no Al-Nassr još od 2020. odbija platiti iznos od – 460 tisuća eura. Nejasno je gdje je zapelo s isplaćivanjem zaista beznačajne svote s obzirom na potrošnju Saudijaca u posljednje vrijeme, no jasno je kako je Leicester nakon nekoliko godina čekanja izgubio strpljenje i obratio se Međunarodnom sportskom sudu (CAS). CAS je presudio u korist engleskog kluba, stoga je FIFA promptno reagirala.

Vrlo će vjerojatno Saudijci ovaj dug ipak biti primorani platiti, te se sada cijela priča svodi na igru vremena. Posljednji rok za registraciju novih igrača jest 11. kolovoz, a papirologija uvijek negdje može zapesti čak i po obavljenoj uplati… Uz sedmoricu igrača koji se vraćaju s posudbi, ova će drakonska kazna trenutno oštetiti jedino ovoljetno pojačanje Al-Nassra – Marcela Brozovića, koji će u slučaju novih prepreka ostati bez mogućnosti igranja za svoj novi klub u dogledno vrijeme.

Komentari

Povezano