Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

FIFA objavila kako će raditi jakosne skupine za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Dvanaest prvih nositelja europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. činit će osam četvrtfinalista Lige nacija. Potvrdila je to FIFA na svojim stranicama.

FIFA je obavijestila nacionalne saveze o proceduri za ždrijeb Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Ždrijeb će biti održan 13. prosinca ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europske kvalifikacije će biti odigrane u dvanaest skupina, od kojih će sedam skupina imati pet, a pet skupina četiri reprezentacije. Dvanaest prvih nositelja činit će osam četvrtfinalista Lige nacija (prvoplasirane i drugoplasirane momčadi u skupinama Lige A) te najbolje četiri preostale reprezentacije prema FIFA ljestvici.

Dvanaest pobjednika skupina Europskih kvalifikacija ostvarit će izravan plasman na SP. 12 drugoplasiranih reprezentacija i četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija koje nisu ostvarile izravan plasman ili drugo mjesto u svojoj skupini osigurat će dodatne kvalifikacije koje će dati još četiri putnika na SP.

Europske kvalifikacije započet će u ožujku 2025. godine za reprezentacije koje ne igraju četvrtfinale ili doigravanje u Ligi nacija, a ostali termini su predviđeni za lipanj, rujan, listopad i prosinac.

Komentari

Povezano