Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

FIFA uvela nova pravila kojima se kažnjava rasizam, prihvatio ih i HNS

FIFA nastavlja borbu protiv rasizma, a to potrđuje i posljednja donesena mjera. Prema novim pravilima, sudac će moći prekinuti utakmicu ako primijeti rasističke ispade, a moguće je i da mu igrači signaliziraju isto.

To će raditi na način prikazan na naslovnoj fotografiji. S prekriženim rukama će prijaviti rasizam, a sudac će potom reagirati. Istu odluku je prihvatio i Hrvatski nogometni savez. FIFA je ovako objasnila svoju odluku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna nogometna federacija FIFA donijela je na 74. Kongresu u Bangkoku povijesnu odluku o odobrenju i preuzimanju kolektivne odgovornosti za Globalni stav protiv rasizma u nogometu. FIFA će, u suradnji sa svim nacionalnim savezima, aktivirati programe i akcije u svakom od pet područja djelovanja koja podupiru Globalni stav protiv rasizma: pravila i sankcije, akcija na terenu, kaznene prijave, edukacija i glas igrača. Pod drugim područjem djelovanja, akcija na terenu, Kongres FIFA-e jednoglasno je prihvatio da će globalni nogomet zaustaviti, privremeno i trajno prekinuti utakmice u slučajevima rasizma, uvodeći globalnu standardnu gestu kojom igrači mogu komunicirati rasističke incidente, a suci signalizirati obveznu provedbu trostupanjskog postupka koji će biti obvezan u svih 211 saveza članova FIFA-e.

FIFA

Prvi stupanj je privremeno zaustavljanje utakmice i odlazak igrača u svlačionice, a ako se problemi nastave, utakmica se može u potpunosti prekinuti.

Komentari

Povezano