Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Filip Bradarić blizu povratka na nogometne terene

Bivši hrvatski reprezentativac i osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Filip Bradarić, trebao bi postati novi igrač bosanskohercegovačkog prvaka Zrinjskog. 31-godišnji veznjak je bez kluba od rujna 2022. godine nakon što se sporazumno razišao sa saudijskim Al-Ahlijem, posljednju utakmicu je odigrao prije više od godinu dana, a u siječnju ove godine je doživio prijelom noge dok je igrao na malonogometnom turniru.

Vijest o potencijalnoj novoj akviziciji momčadi trenera Krunoslava Rendulića se jučer proširila medijima naše susjedne države, a iz izvora bliskih igraču doznajemo kako je Zrinjski zaista pristupio Bradariću s ponudom da zaigra za njihov klub. Igrač ponudu plemića smatra korektnom i zanimljivom, a završni pregovori se odvijaju u Mostaru gdje je Bradarić jučer i boravio. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1,2 milijuna eura što bi ga učinilo najvrjednijim igračem Premijer lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bradarić je dijete Hajduka koji je svoje prve seniorske nogometne minute odradio na posudbi u Primorcu iz Stobreča, a za splitski klub je debitirao u srpnju 2013. godine na gostovanju kod Zadra. U sljedećih godinu i pol dana je postao važan igrač momčadi trenera Igora Tudora, a upravo je prodaja Bradarića u Rijeku za smiješnih 300.000 eura u zimskom prijelaznom roku 2015. godine bila jedan od okidača zbog kojih je Tudor naprasno napustio Hajduk uoči početka proljetnog dijela sezone.

U iduće 3 i pol sezone Bradarić je u Rijeci igrao odlično, okitio se naslovom prvaka Super Sport HNL i osvojio Kup Hrvatske, a njegove igre su nagrađene pozivom u reprezentaciju Hrvatske za koju je pod izbornikom Antom Čačićem debitirao u studenom 2016. godine na gostovanju kod Sjeverne Irske. Za klub s Kvarnera je upisao ukupno 132 nastupa, postigao 8 golova i podijelio 23 asistencije prije nego je kao kapetan kluba (u odsutstvu ozlijeđenog Mate Maleša) prodan u Cagliari za 6 milijuna eura na ljeto 2018. godine.

U Serie A je odigrao jednu sezonu prije nego se u rujnu 2019. godine vratio na posudbu u Hajduk. U pomalo bizarnom spletu okolnosti, Bradarić je odigrao jesenski dio prvenstva, ali je ponovno napustio klub tijekom zimskog prijelaznog roka i to ponovno nakon što je Igor Tudor proveo zimske pripreme oslanjajući se na njega kao svog jako važnog igrača. Iako je Bradarić imao ugovor o posudbi do kraja sezone u Hajduku, pojavila se Celta koja je Hajduku platila odštetu kako bi ranije završili posudbu i tako omogućili da Filip zaigra za njih u španjolskoj Primeri, također na posudbi iz Cagliarija.

Za talijanski klub više nije zaigrao te je u listopadu 2020. prvo posuđen u saudijski Al-Ain, a na kraju sezone prodan za 2 milijuna eura u drugi saudijski klub Al-Ahli. U tamošnjem prvenstvu je igrao redovito, a svoju posljednju službenu utakmicu u dosadašnjoj karijeri je odigrao u lipnju prošle godine. Nakon toga je raskinuo ugovor i vratio se u Hrvatsku. Dugo ga se medijski povezivalo s novim povratkom u Hajduk, ali to se nije dogodilo te će sada nakon ozljede po svemu sudeći postati novi član mostarskog kluba.

Komentari

Povezano