Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Filip Mihaljević izvadio vizu za Olimpijske igre u Parizu

U poljskom Chorzowu je danas održan osmi miting Dijamantne lige ove sezone na kojem je nastupio i hrvatski atletičar Filip Mihaljević. On je u bacanju kugle s novim najboljim rezultatom sezone zauzeo četvrto mjesto, a što je još važnije, izborio je plasman na Olimpijske igre u Parizu!

Filip je u trećoj seriji kuglu bacio na udaljenost od 21.63 metra što je bilo 13 centimetara dalje od olimpijske norme pa je tako naš bacač kugle postao četvrti hrvatski sportaš koji je izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu. Što se preostalih njegovih ispravnih hitaca tiče, u prve dvije serije je dobacio do 20.19 metara odnosno 20.81, dok je u četvrtoj bacio 21.11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu pobjedu je danas upisao fenomenalni Amerikanac Ryan Crouser koji je u posljednjoj seriji bacio kuglu na sjajnih 22.55 metara, a postolje su kompletirali još jedan Amerikanac Payton Otterdahl s 21.88 metara i Novozelanđanin Tom Walsh s hicem od 21.63 metra.

Upravo je Tom Walsh vodeći u ukupnom poretku Dijamantne lige s 20 bodova te su on i Crouser koji ima 16 bodova, već izborili plasman na završnicu Dijamantne lige. Iza njih je na trećem mjestu Talijan Leonardo Fabbri s 14 bodova, dok je naš Mihaljević na četvrtom mjestu s 13.

Mihaljević se tako danas pridružio maratonkama Bojani Bjeljac i Matei Parlov Koštro te boksaču Gabrijelu Veočiću na popisu Hrvata s izborenom olimpijskom vizom.

Komentari

Povezano