Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Filip Pravdica poslije samo tri pokušaja završio finale skoka u dalj na OI

Poslije brončane medalje Sandre Elkasević u bacanju diska, potajno smo se nadali kako bi večeras Hrvatska mogla doći do druge atletske medalje. Nažalost, skakač u dalj Filip Pravdica nije mogao prirediti iznenađenje te je skokom od 7.90 metara završio na devetom mjestu.

Riječanin sa zagrebačkom adresom je finale otvorio skokom od 7.72 metra, a tome je uvelike kumovao loš odraz s obzirom da je bio 17 centimetara udaljen od krajnje točke daske. Nakon prve serije se nalazio na osmom mjestu, a prije svog drugog skoka je pao na 11. mjesto nakon što su sjajne skokove preko osam metara imali Nijemac Simon Batz (8.07m) i Švicarac Simon Ehammer (8.20m), dok ga je preskočio i Kolumbijac Arnovis Dalmero (7.83m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipov drugi skok je bio bolji od prvog te je sa 7.90 metara napredovao na sedmo mjesto. Gledali smo sjajne prve dvije serije poslije kojih su čak šestorica skakača imala rezultat preko osam metara. Vodio Mitliadis Tentoglou s vrhunskih 8.48, drugi je bio Wayne Pinnock s 8.36, dok je treći bio Mattia Furlani s 8.25.

Pravdica je poslije te dvije serije bio osmi, a prvim skokom treće serije ga je preskočio Mingkun Zhang skokom od 8.07 metara. Nažalost, Pravdica nije uspio ući među osam najboljih jer je doskočio do 7.87 te je natjecanje završio na devetoj poziciji.

Komentari

Povezano