Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Finalist Croatia Opena osvojio prvu tenisku olimpijsku medalju za Italiju poslije 100 godina

Finalist Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, Lorenzo Musetti, ispisao je povijest talijanskog muškog tenisa postavši prvi Talijan koji je osvojio olimpijsku medalju nakon Uberta de Modpurga prije točno 100 godina. Musetti je u večerašnjem meču za broncu svladao Felixa Auger-Aliassimea sa 6:4, 1:6, 6:3.

Bilo je ovo izrazito dugih tjedan dana za 22-godišnjeg Talijana. Nakon subotnjeg poraza od Francisca Cerundula poslije tri sata igre u najduljem umaškom finalu svih vremena, Musetti je u nedjelju ujutro već letio za Pariz gdje je u prvom kolu čekao Gael Monfils kojeg je izbacio s 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je u ponedjeljak igrao meč parova s Lucianom Darderijem u kojem su njih dvojica poraženi od Nicolasa Jarryja i Alejandra Tabila da bi onda sve do danas svakog dana igrao jedan meč u pojedinačnoj konkurenciji. Poslije Monfilsa su s 2-0 padali redom Mariano Navone, Taylor Fritz i branitelj naslova Alexander Zverev, dok protiv Novaka Đokovića u polufinalu nije mogao te je poražen sa 6:4, 6:2.

Večerašnji meč je otvorio breakom, a iako ga je izgubio kod vodstva od 4:3, već ga je u idućem gemu vratio te je prvi set dobio sa 6:4. U drugom setu nije bio konkurentan pa ga je izgubio sa 6:1 prije nego što je odlučujući set dobio sa 6:3 za krunu fenomenalna dva mjeseca.

Nakon tijesnog poraza od 3-2 u setovima protiv Novaka Đokovića u trećem kolu Roland Garrosa, Musetti je redom igrao polufinale Stuttgarta, finale Londona, polufinale Wimbledona, finale Umaga i sada polufinale Olimpijskih igara.

Komentari

Povezano