Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Finska kasnim golom Antmana do pobjede u Kazahstanu

Novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo otvorili su Kazahstan i Finska. U dvoboju dvije vodeće momčadi grupe Finska je došla do važne pobjede golom Olivera Antmana u 78. minuti.

Prvi dio nije imao previše prilika. U osmoj minuti Bakhtiyor Zaynutdinov je pucao iz dobre pozicije, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nešto boljeg otvaranja Kazahstanaca, Finska je preuzela inicijativu i propustila dvije prilike do kraja poluvremena. Prvo je udarac Teemu Pukkija obranio Igor Shatskiy, da bi nekoliko minuta kasnije obrana Kazahstana u zadnji trenutak blokirala pokušaj Ilmarija Niskanena.

Finci su nastavili prijetiti i u nastavku. U 62. minuti Shatskiy je sjajno obranio projektil kojeg je ispalio Rasmus Schuller i sačuvao rezultat.

Gol kojim su naplatili dominaciju došao je u 78. minuti. Tada je Benjamin Källman pronašao nečuvanog Antmana koji zabija za pobjedu Finske.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i Finska je upisala pobjedu kojom je napravila novi veliki korak prema Europskom prvenstvu. Ovim porazom Kazahstan je pokvario dobar start u kojemu su na domaćem terenu pobijedili Dansku.

Komentari

Povezano