Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fiorentina bez problema do finala talijanskog Kupa

Prema predviđanjima, u drugom polufinalu talijanskog kupa Fiorentina je u uzvratnoj utakmici potvrdila izbacivanje Cremonesea i plasirala se u finale Kupa u kojem će se susresti s milanskim Interom.

Sa sigurnim rezultatom 2:0 u prvoj utakmici, Viole su bez problema kontrolirale utakmicu protiv gostiju koji su ligaški davljenici 7 kola prije kraja prvenstva, stvorivši pritom i nekoliko prigoda. Konačni rezultat je 0:0, čime su dalje prošli domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je tako stigla do finala talijanskog kupa koje nije igrala od sezone 2013./14., a za momčad Vincenza Italiana to je ukupno 11. finale u povijesti Kupa, u kojem su ukupno slavili 6 puta.

Posljednji trofej za Viole uopće stigao je baš u Coppa Italiji 2001. godine, kad su u finalu s ukupnih 2:1 pobijedili Parmu. Strijelci su u uzvratnoj utakmici, pazite sad nogometni romantici, bili Nuno Gomes te Savo Milošević.

S druge strane, međutim, ne smijemo zaboraviti fantastičan put Cremonesea, koji je bio u stanju eliminirati i Napoli i Romu, no u ova dva susreta Ballardinijeva momčad nije bila dorasla u svakom pogledu spremnijoj Fiorentini.

Komentari

Povezano