Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fiorentina dočekala pobjedu protiv Intera nakon 8 godina

Nakon pauze za reprezentacije su se na San Siru suočili Inter i Fiorentina. Fiorentina je nakon pobjede protiv Milana upisala i pobjedu rezultatom 1:0 golom Giacoma Bonaventure.

Domaći su izgubili dvije utakmice zaredom, a Fiorentina ima sedam pobjeda u nizu u Serie A i Konferencijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inzaghi nije imao na raspolaganju Škriniara, Di Marca i Calhanoglua, koji se ozlijedio na utakmici Hrvatske i Turske. Uz to, Lautaro Martinez se vratio iz Argentine tek u četvrtak zbog čega je završio na klupi. Započeli su tako utakmicu Romelu Lukaku i Joaquin Correa. S druge strane Vincenzo Italiano je odlučio iskoristiti sve svoje igrače koji nisu otišli igrati za reprezentacije pa je u vrhu napada krenuo Arturo Cabral.

https://widgets.sofascore.com/config/lineups


U prvome dijelu smo gledali vrlo atraktivnu utakmicu s mnogo šansi za gol. Fiorentina je nakon samo 30 sekunde krenula žestoko prema naprijed i dokazala da želi kontrolirati ritam utakmice i posjed, a s visokom presingom je pokušala spriječiti razvoj napad Intera. Međutim, mnogo puta je Inter uspio preko Brozovića, Mkhitaryana ali pogotovo Lukakua stvoriti probleme obrani Fiorentine.

Prva velika šansa je bila ona Gaetana Castrovillia, nakon dobrog ubačaja s lijeve strane Biraghia. I Castrovilli je uputio dobar udarac prema golu, ali Onana je to obranio. Nakon toga je Inter počeo igrati opasnije pa je Mkhitaryan predivno prošao 3 igrača i izbio je pred golmana. Mogao je dodati loptu svom suigraču koji je bio skroz sam, ali je uputio šut i Terracciano je obranio. Nakon toga još jedna dobra kombinacija između Brozovića i Dumfriesa, Nizozemac lijepo pronalazi Lukakua, ali napadač Intera koji je bio sam nije uspio niti pucati na gol jer nije na najbolji način primio loptu.

Fiorentina je dokazala da njihov visoki pressing ima puno mana pogotovo u obrani kad nisu svi koncentrirani jer je Inter radio probleme napadima u dubinu. S druge strane lijevi bek Biraghi i lijevo krilo Saponara su stvarali probleme obrani Inzaghija.

Drugi dio utakmice se nastavlja u istom ritmu. Kao u prvome dijelu prva šansa je ona Castrovillija koji iz teške pozicije opasno puca. Lukaku je pak podsjetio na svoju izvedbu protiv Hrvatske jer je imao jednu zicer šansu kada je morao samo gurnuti loptu u gol, ali njegov šut neobjasnivo je završio vani. U 53. minuti smo konačno vidjeli prvi gol. Iz kornera s desne strane je Cabral prvi došao do lopte, lijepo uputio udarac glavom, a Onana je još jednom obranio. Lopta je ostala visiti u zraku i Giacomo Bonaventura je pospremio loptu u mrežu i tako zabio svoji prvi gol u 2023 godini.

Inter je u 58. minuti pogodio stativu. Nakon slobodnog udarca lopta se odbila do Barelle, a njegov šut s desnom nogom pogađa stativu. Inter izgleda malo nesigurno u obrani i skoro primaju drugi gol kad Bonaventura dodaje Ikoneu čiji je šut iz dobre pozicije ipak završio daleko od gola. U zadnjim minutama je Inter pokušao doći do gola, ali napadi su bili bezopasni.

Fiorentina je tako nakon skoro 8 godina pobijedila Inter na San Siru, a za Inter je ovo prvi put nakon 6 godina da su upisali 3 poreza za redom u Serie A.

Komentari

Povezano