Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fiorentina drugu godinu zaredom u finalu Konferencijske lige

Nogometaši Fiorentine remijem u gostima protiv Club Bruggea ukupnim rezultatom 1:1, osigurali su drugo uzastopno finale Konferencijske lige. Viole će tako dobiti novu priliku za osvajanje europskog trofeja, nakon što ih je prošle godine u finalu svladao West Ham s ukupnim rezultatom 1:2. Svoj jedini europski trofej zasad, Kup pobjednika kupova, Toskanci su osvojili u sezoni 1960/61.

U prvoj utakmici koja se odigrala u četvrtak, Fiorentina je odnijela pobjedu s ukupnim rezultatom 3:2, pogocima Riccarda Sottila, Andree Belottija i M’Bale Nzole. Strijelci za Brugge bili su Hans Vanaken i Igor Thiago. Domaćini u ovoj utakmici nisu mogli računati na Raphaela Onyediku koji je u tom susretu zaradio dva žuta kartona te stoga nije bio u mogućnosti nastupiti na današnjem susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodni dio prvog poluvremena prošao je mirno i bez neke velike prilike za obje ekipe. Na prvu priliku na utakmicu morali smo čekati sve do 19. minute kada Rolando Mandragora puca visoko, preko gola.

Međutim domaćini samo minutu kasnije, zabijaju pogodak za vodstvo i izjednačenje ukupnog rezultata. Kapetan Vanaken nabacio je loptu s lijeve strane, a u šesnaestercu Viola vrebao je Maxim De Cuyper, lijevi bek domaćih. De Cuyper je samo okrznuo loptu, dovoljno da prevari Pietra Terracciana na vratima gostiju te da lopta uđe u mrežu, za prednost Belgijanaca.

Samo nekoliko minuta iza, u 23. minuti, Fiorentina je mogla preko Nicolasa Gonzaleza izjednačiti rezultat, ali njegov udarac odbija bivši vratar Liverpoola, Simon Mignolet. Napadač gostiju, Belotti, prvi dolazi na odbijenu loptu, ali njegov udarac odlazi pored vrata domaćih.

U 30. minuti domaćini su mogli povećati svoje vodstvo nakon što se Thiago othrvao pritiska Nikole Milenkovića i izašao sam pred vratara Terracciana. Thiago je poslao loptu u peterac, ali desni bek Viola, Dodô, u zadnji trenutak izbija loptu u korner ispred već spremnog Michała Skóraśa.

Fiorentina je najbliže izjednačujućem pogotku bla u 35. minuti kada je Christian Kouamé pucao iz voleja s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac odsjeo na prečki pokraj nemoćnog Mignoleta. Na odbijenu loptu naletio je Gonzalez, ali je njegov udarac otišao pokraj gola.

U 39. minuti, Dodô je još jednom spasio vrata svoje momčadi kada je nakon centaršuta Vanakena, leđima odbio loptu u Joela Ordóñeza od koga se lopta odbila malo pokraj desne vratnice gostiju.

Početak drugog poluvremena bio je sličan onome iz prvog poluvremena budući da smo na prvu veću priliku trebali čekati do 63. minute kada je Fiorentinin kapetan, Cristiano Biraghi, iz slobodnog udarca s vrha šesnaeasterca pucao visoko iznad vrata Belgijanaca.

Popravni pokušaj imao je Birgahi već u 74. minuti kada ponovno izvodi slobodan udarac. Ovaj put ga je izveo odlično, ali na putu mu se ispriječila prečka.

Međutim samo minutu kasnije, Kouamé sjajno puca glavom nakon Gonzalezovog nabačaja, ali i njegov udarac odsjeda na stativi. Treći put na susretu okvir gola spasio je Mignoleta od primanja pogotka.

U 82. minuti Brandon Mechele udario je u svom šesnaestercu koljenom u glavu Nzolu, a sudac Halil Umut Meler pokazao je na bijelu točku i žuti karton za Mechelea. Nakon pto je VAR soba potvrdila sučevu odluku, u 85. minuti Lucas Beltrán postiže pogodak za vraćanje Fiorentine u ukupnu prednost.

Do kraja susreta domaćini su bacili sve karte u napad, a najveću priliku imao je u 94. minuti Vanaken, ali je njegov udarac vršcima prstiju obranio Terracciano. Fiorentina je do kraja uspjela izdržati napade domaćina i sačuvati neriješeni rezultat koji ih vodi u finale.

U finalu koje će se 29. svibnja održati na OPAP Areni u Ateni, Viole će čekati boljeg iz susreta Olympiacosa i Aston Ville. Prvi susret, koji se odigrao u Birminghamu, završio je pobjedom gostiju iz Grčke ukupnim rezultatom 2:4. Uzvratni susret igra se u Pireju sutra u 21 sat.

Komentari

Povezano