Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fiorentina i Napoli remizirali u odličnoj utakmici

Pretposljednje ovosezonsko kolo Serie A otvoreno je u Firenzi utakmicom između Fiorentine i Napolija koja bi u konačnici mogla u potpunosti odlučiti posljednjeg talijanskog putnika u europska natjecanja sljedeće sezone. Utakmica je gledateljima ponudila sve ono što oni očekuju – mnogo uzbuđenja, prigoda, rezultatske neizvjesnosti i četiri pogotka.

Gosti su do pogotka došli već u 8. minuti. Udarac iz kuta s lijeve strane izveo je Matteo Politano, a najviši u skoku bio je bivši HNL-ovac, reprezentativac Kosova Amir Rrahmani, postigavši svoj 20. pogodak u klupskoj seniorskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blitzkriegom u završnici prvog poluvremena domaćini su preokrenuli rezultat. Najprije je Cristiano Biraghi sjajno pogodio iz slobodnog udarca u 40. minuti, da bi dvije minute kasnije M’Bala Nzola presjekao loš pokušaj izlaska izgradnje napada gostiju iz posljednje linije te nakon driblinga pogodio mrežu Alexa Mereta za 2:1.

Do izjednačenja Napoli dolazi u 57. minuti, kada je Khvicha Kvaratskhelia sjajno pogodio mrežu Viola iz slobodnog udarca s nekih 25 metara udaljenosti. S ovih 2:2 zadovoljniji mogu biti domaćini, koji imaju za igrati još dvije utakmice te trenutno za dva boda bježe svojim večerašnjim protivnicima na mjestu koje vodi u Konferencijsku Ligu. Ipak, ukoliko Fiorentina istu osvoji u finalu 29. svibnja protiv Olympiacosa, mjesto u njoj će iduće sezone naći devetoplasirana momčad Serie A, a to je trenutno Napoli, sa svega dva boda ispred Torina koji će sigurno pokušati sve u posljednje svoje dvije utakmice da prestignu prošlosezonske prvake.

U ne toliko nerealnom raspletu da Fiorentina osvoji Konferencijsku, a Atalanta Europa Ligu, s trenutnim stanjem na tablici Napoli bi sigurno išao dalje u Europa Ligu, dok bi Torino dobio mjesto u Konferencijskoj. O svemu ćemo naravno znati tek nakon odigranih finala obaju natjecanja.

Komentari

Povezano