Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fiorentina jednom nogom u finalu talijanskog Kupa

U drugom polufinalu Coppa Italie u Cremoni su se sastali domaćin Cremonese i Fiorentina. Za obje ekipe je ovo bila više nego li jedinstvena prilika da dođu do finala natjecanja, posebice za tim domaćina koji je ove godine imao više razočaranja nego li išta drugo. S druge strane, ovo je bila prilika da Fiorentina okonča jednu od najvažnijih sezona posljednjih godina na najbolji mogući način.

U prvoj utakmici na kraju su slavili gosti i tako ostvarili devetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i kupa. Rezultat od 2:0 postignut je golovima Arthura Cabrala i jedanaestercem Nica Gonzaleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je od prvog trenutka bila neravnopravan okršaj, a Fiorentina je objektivno bila prejaka za Cremonese. Prilike su se redale od prvog trenutka, a pogodak Cabrala nakon 20 minuta igre bio je logičan slijed događaja na terenu. Cremonese je pokušao stvoriti probleme u kontranapadu, ali dobro posložena obrana gostujućeg stratega Vincenza Italiana je praktički u startu blokirala svaki napad. U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao sve do 73. minuti. Tad je domaći igrač Aiwu rukom blokirao udarac Cabrala. Nakon pregleda VAR-a, glavni sudac dosuđuje jedanaesterac i isključuje Aiwu iz igre, a Gonzalez realizira jedanaesterac i efektivno završava ovu utakmicu.

U uzvratnoj utakmici na Artemio Franchiu, Fiorentina će krenuti s velikih i važnih 2:0, ali u nogometu nikad ne reci nikad i sigurni smo da će gostujući strateg Ballardini i ekipa pokušati preokrenuti rezultat u susretu u kojem nemaju što izgubiti.

Komentari

Povezano