Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fiorentina svladala Milan u utakmici s tri promašena jedanaesterca

Pet susreta već tradicionalno je odigrano danas, u nedjeljnom programu 7. kola Serie A. Četiri ranija dvoboja donijela su nam tri neodlučena rezultata i tek sedam postignutih pogodaka, ali je zato posljednji, derbi susret između Fiorentine i Milana donio pravu poslasticu.

Napadački potentno otvaranje susreta s obje strane kulminiralo je kaznenim udarcem za Fiorentinu, kojeg je u 22. minuti pucao Moise Kean, ali toliko loše da je vratar Milana Mike Maignan uhvatio živu loptu. Ipak, francuski reprezentativni vratar nije mogao ništa u 35. minuti, kada je njegov sunarodnjak Yacine Adli s nekih 15 metara iskosa s lijeve strane sjajnim prizemnim udarcem pogodio suprotni kut gostujućih vrata za 1:0 Fiorentine. Svoj prvi ligaški pogodak za Viole tako je ovaj 24-godišnjak postigao protiv kluba iz kojeg je u Firencu stigao na posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan kazneni udarac, ovoga puta za goste, ali s jednakim završetkom, budući da je David De Gea skinuo udarac Thea Hernandeza u prvoj minuti sudačke nadoknade. Sjajni španjolski vratar isti je ishod imao 56. minuti, kada je novi kazneni udarac za Milan izveo Tammy Abraham i bacio u očaj svoje navijače.

Ipak, četiri minute kasnije niti De Gea nije mogao ništa kada je Hernandez uputio sjajan centaršut s lijeve strane, a Christian Pulisic spretno reagirao na drugoj vratnici i zatresao mrežu za 1:1. Captain America je svojim petim ovosezonskim ligaškim pogotkom te četvrtim u jednako toliko posljednjih nastupa potvrdio svoju sjajnu formu.

Međutim, u sjajnoj formi je i Albert Guðmundsson, koji u 73. minuti na asistenciju Keana postiže svoj treći ovosezonski ligaški pogodak, odnosno treći u posljednje tri utakmice Serie A, jedine tri koje je odigrao ove sezone nakon što se oporavio od ozljede lista.

S ovih 2:1 Fiorentina je došla do tek druge ovosezonske pobjede i skočila na 11. mjesto s 10 osvojenih bodova, dok su Rossoneri upisali svoj drugi poraz i s tek bodom više od svojih večerašnjih protivnika nalaze se na 7. mjestu.

Komentari

Povezano