Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Florentino Pérez o pobjedi Superlige: Ovo je veliki dan za povijest nogometa

Europski sud je zabranio UEFA-i i FIFA-i da kazne klubove koji se žele priključiti europskoj nogometnoj Superligi. Podsjetimo, 12 klubova pokušalo je osnovati Europsku Superligu u travnju 2021. godine, međutim plan je propao u roku od 48 sati nakon prosvjeda navijača i nogometnih upravnih tijela.

Također, šest velikih imena engleske Premier lige (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham) su se tada povukli, a i obvezali da neće sudjelovati više u takvim projektima. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati nakon današnje presude koju je predsjednik Real Madrida Florentino Pérez proglasio povijesnim danom za nogomet i općenito sport izjavivši sljedeće: “Ovo je veliki dan za povijest nogometa i za povijest sporta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je nadodao kako je ovo pobjeda nad nogometnim monopolom, naglasivši: “Prvo, europski klupski nogomet nije i nikada više neće biti monopol. I drugo, da će od danas klubovi biti gospodari svoje sudbine.”

Sve u svemu, očekuje nas turbulentno razdoblje i pitanje je koliko će se klubova priključiti Superligi i kako će zapravo ispasti taj projekt, no došlo je do velike podjele mišljenja između ljubitelja nogometa.

Komentari

Povezano