Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fluminense ispisao povijest i osvojio prvu Copu Libertadores

Nogometaši Fluminensea i Boce Juniors su večeras na Maracani igrali finale južnoameričke Cope Libertadores. Do prve titule u povijesti su stigli nogometaši Fluminensea koji su slavili s 2:1 nakon produžetaka.

Brazilci su tijekom prvog poluvremena bili nešto bolja momčad te su imali 71% posjeda lopte u svojim nogama te su uputili pet udaraca ka golu Sergija Romera u odnosu na samo jedan koliko su uputili nogometaši Boce Juniors. Tu su nadmoć kapitalizirali u 36. minuti kada je najbolji strijelac natjecanja, German Cano, postigao svoj 13. pogodak u aktualnom izdanju Cope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je tako postigao prvi nogometaš koji je u 21. stoljeću postigao barem 13 pogodaka u jednom izdanju Cope Libertadores. Prije njega su do brojke od 13 pogodaka stigli tek sljedeća četiri nogometaša:

  • Daniel Onega (River Plate, 1966.)
  • Norberto Raffo (Racing, 1967.)
  • Palhinha (Cruzeiro, 1976.)
  • Luizao (Corinthians, 2000.)

Također treba istaknuti da je u tom trenutku Cano imao više pogodaka na kontu od kompletne momčadi Boce Juniors koja je do tad postigla tek 12 pogodaka u cijeloj sezoni. Napadač Fluminensea je ispisao povijest postavši prvi nogometaš u povijesti Cope Libertadores koji je zabio u obje utakmice četvrtfinala i polufinala kao i u finalu.

Nogometaši Fluminensea su imali prednost na svojoj strani, ali Boca Juniors je ove sezone u više navrata pokazivala da im nadoknađivanje gubitaka nije strano pa su tako i ovog puta uspjeli doći do izjednačenja. U 73. minuti utakmice, Peruanac Luis Advincula je dobio loptu na desnoj strani ruba šesnaesterca, odlučio se za ulazak prema sredini te je s nekih 18 metara uputio precizan udarac u suprotni donji kut koji je završio u mreži za 1:1.

To se pokazalo konačnim rezultatom nakon 90 minuta te se otišlo u produžetke, a tamo su se Brazilci vratili u vodstvo u 99. minuti u kojoj je John Kennedy na asistenciju Kena sa 16 metara udarcem “punom nogom” probušio Romera za 2:1. Nakon proslave pogotka s navijačima, Kennedy je pokupio drugi žuti karton te je završio utakmicu nešto ranije. Bio je to njegov prvi crveni karton u karijeri.

Do kraja prvog produžetka se stanje na terenu poravnalo na 10-10 jer je Frank Fabra pocrvenio nakon što je ošamario kapetana Fluminensea – Nina.

U 114. minuti je susret mogao biti riješen, ali Gomes u situaciji 1 na 1 pogađa vratnicu pa je Boca i to preživjela. Ipak, nogometaši Fluminensea su uspješno sačuvali tu prednost te su po prvi put u svojoj povijesti osvojili titulu prvaka Južne Amerike.

Komentari

Povezano