Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

FNC 19: Fabjan nokautirao bivšeg UFC borca, Pejić diskvalificiran protiv Vase

U Pulskoj areni večeras je održan najveći MMA event godine u Hrvatskoj, FNC 19 koji je upotpunjen s još dvije borbe u sklopu MMA reality showa Fight of nations: Put do pobjede. Spomenuti show pripao je Spličaninu Marku Ančiću koji je u finalu savladao Novosađanina Voju Katanovića, dok je borba između dvojice trenera reality showa Filipa ‘Nitro’ Pejića i Vase ‘Psiho’ Bakočevića pripala Bakočeviću nakon diskvalifikacije Pejića.

Međutim, krenimo redom. Prva borba večeri bio je teškaški okršaj između Slovenca Tima Kelca i predstavnika BiH rodom iz Nizozemske Dylana Rajića koji je slavio prekidom nakon boksačke serije poslije tridesetak sekundi borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njih u kavezu su se našli Englez Randy Mboyo i pulski talent Erik Pletikos. U ovoj borbi slavio je Mboyo nakon prekida ground and poundom u prvoj rundi. Iako je Pletikos dobro ušao u meč, doživio je ozlijedu ramena nakon što se nezgodno odbio od žice kaveza te je to preokrenulo dvoboj.

U trećoj borbi večeri Kubanac Andres Ramos je na bodove bez problema svladao Arturasa Kudresovasa iz Litve u kategoriji do 93 kilograma.

Tada je na red došla finalna borba reality showa ‘Fight of nations: Put do pobjede’ u kojoj su se sastali Vojo Katanović koji je u reality showu bio najbolji u srpskoj ekipi koju je vodio Vaso Bakočević, dok se na drugoj strani našao Marko Ančić iz hrvatske ekipe koju je vodio Filip Pejić. Splitski borac je odmah srušio protivnika u parter ručnim trokutom ga ugušio te je tako postao osvajač prve sezone reality showa i vlasnik deset tisuća eura, ali i FNC profesionalnog ugovora.

Hrvatski teškaški veteran Martin Batur je u idućem meču svladao Gruzijca Shotu Betlemidzea ground and poundom u prvoj rundi te je Batur u kavezu pokazao zašto je u borbu ušao kao favorit.

Nakon toga je prvi prvak bantam kategorije u povijesti FNC-a postao je Bosanac s austrijskom putovnicom Darko Banović koji je u trećoj rundi pobijedio Poljaka Bartosza Wojcikiewicza. Nakon tjesne prve runde, Poljak je bolje krenuo u drugoj uzdrmavši Banovića serijom, ali ga je onda Banović dva puta srušio u parter, no Wojcikiewicz je u zadnjim sekundama runde opet uzdrmao protivnika boksačkom tehnikom. Austrijski Bosanac je u trećoj rundi udarcima u parteru dosta raskrvario Poljaka te je deset sekundi do kraja runde nastupilo i D’Arce gušenje s kojim je Banović završio borbu.

Englez Jordan Barton je obranio svoj pojas u perolakoj kategoriji na bodove pobjedivši brazilskog veterana Ronya Jasona. Barton je glavnu prednost stekao u četvrtoj i petoj rundi kada je laktovima rasjekao 40-godišnjeg Brazilca te je nakon slabije prve runde bio dosta uvjerljiv u ostalih 20 minuta borbe.

Sunaslovna borba večeri bio je okršaj trenera iz prije spomenutog reality showa, a u njoj je Vaso Bakočević nakon diskvalifikacije svladao Filipa Pejića. Meč je krenuo obostranim izazivanjem,te u prvih minutu i pol praktički nismo vidjeli udarce, ali  onda je Pejić uputio high kick, a odmah zatim i kružni kick. Vaso je pokušao uzvratiti krošeom kojeg je Pejić izbjegao.

Onda je došlo do najkontroverznijeg dijela borbe. Pejić je udario Bakočevića middle kickom, te nakon što je crnogorski borac pao na tlo Pejić ga je udario nogom u glavu što je ilegalan udarac prema FNC pravilima te je Vasi pripala službena pobjeda jer je hrvatski borac diskvalificiran.

Bakočević je nakon ove pobjede rekao da je ovo kraj za njegovu MMA karijeru te će se posvetiti boksu bez rukavica. Također je dodao da bi soccer kick trebao važiti za legalan udarac i da je Pejić realan pobjednik.

U glavnoj borbi večeri slavio je Miran Fabjan iz Slovenije u prvoj rundi nokautiravši zelenortskog borca Yorgana De Castra. Fabjan je dobro otvorio meč i borbom na nogama zaradio prednost, a sve je okrunio munjevitim lijevim krošeom i nakon njega ground and poundom završio borbu i osvojio privremeni pojas teške kategorije, ali pošto je njegov klupski kolega Ivan Vitasović pravi prvak teške kategorije, Fabjan je rekao da pojas ostaje kod Vitasovića.

Nakon borbe je također i službeno potvrđeno da će se Fabjan boriti protiv Aleksandra Ilića. Borba će biti u Areni Zagreb 23. studenog, a sraz bi trebao biti u catchweight kategoriji između poluteške i teške kategorije.

Komentari

Povezano