Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

FNC Pula: Vitasović nevjerojatnim preokretom obranio titulu, Batinić postao novi prvak

Teško da možete zamisliti bolje mjesto od pulske Arene za borilački događaj, a FNC (Fight Nation Championship) je upravo tamo po drugi put održao priredbu. Devet borbi, od toga tri za titulu, produkcija na zavidnom nivou i jedno od najatraktivnijih lokacija za ovakvu vrstu događaja, teško da je nešto moglo poći po zlu.

Ivan Vitasović – Michal Andryszak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Vitasović (12-5-1 uoči meča) za protivnika je imao Poljaka Michala Andryszaka (25-10) koji je bio čak 16 kilograma teži na službenom vaganju uoči meča, a već u prvoj minuti borbe iskoristio je to i došao do rušenja. Težak je to početak borbe bio za domaćeg borca, a tijekom prve runde Andryszak je u dva navrata čvrsto stisnuo „arm triangle“ gušenje. Pokušavao je Poljak i laktovima, činilo se kako je Vitasović vrlo blizu kraja, no pokazao je ogromno srce i izvukao se iz teških situacija.

Ponovno je u drugoj rundi Andryszak srušio Vitasovića i proveo praktički cijelu rundu u dominantnoj poziciji, a Ivan se vidno mučio s osjetno težim protivnikom. Početkom treće runde Vitasović je povezao seriju dobrih udaraca, a poljak je bio vidno izmoren. Nakon nekoliko razmjena u kojima su i jedan i drugi pogađali, deblji kraj je izvukao Andryszak kojeg je Vitasović uspio završiti tehničkim nokaoutom u trećoj rundi i tako po drugi put obranio FNC-ovu titulu prvaka teške kategorije.

Matej Batinić – Gadzhimurad Khebdeev

U sunaslovnoj borbi večeri za prvog FNC prvaka poluteške kategorije susreli su se Matej Batinić (19-5 uoči meča) i Gadzhimurad Khebdeev (8-0). Obojica su otvorila meč s pregršt udaraca nogama, ali u prvoj rundi niti jedan borac nije konkretnije ugrozio drugog. Batinić je u drugoj rundi uspio doći do rušenja i kontrolirao Khebdeeva, a 30 sekundi prije kraja runde imao je dobar pokušaj gušenja iz kojeg se Dagestanac uspio izvući.

Sredinom treće runde Khebdeev je došao u dominantnu poziciju na leđa Batinića, no Matej se nevjerojatno izvukao iz „body trianglea“. Početkom četvrte runde Khebdeev se ponovno našao u dominantoj gornjoj poziciji, ali Batinić se eksplozivnim dizanjem kukova uspio izvući iz te situacije. Do kraja runde Dagestanac je još jednom uspio srušiti Batinića i ponovno je uspostavio kontrolu u polugardu.

Početkom pete runde Khebdeev je krenuo u novo rušenje, no Batinić je odlično  reagirao na to, uzeo mu leđa i zaključao stražnje gušenje. Ruka je prošla ispod brade te je Batinić tako upisao 20. pobjedu u karijeri i postao prvi FNC prvak u poluteškoj kategoriji.

Marko Kisič – Nikola Joksović

U trećoj borbi za titulu sastali su se Marko Kisič (8-3 uoči meča) i Nikola Joksović (11-1). Tijekom prve runde Joksović je prezentirao svoje grappling kvalitete, a dobrim udarcima je i djelomično zatvorio Kisičevo oko. Joksović je dobro ušao u drugu rundu i još jednom serijom udaraca napravio velike probleme Kisiču, a nakon nekoliko udaraca u tijelo došlo je do prekida borbe nakon 30-ak sekundi druge runde. Joksović je tako stigao do 12. pobjede u karijeri i također postao prvi FNC prvak u kategoriji do 77 kilograma.

Daniel Bažant – Itay Tratner

Drugi domaći borac Daniel Bažant (7-5 uoči meča) nadao se povratku na pobjedničke staze nakon teškog poraza koji je doživio krajem petog mjeseca u zagrebačkoj Areni. Na tom putu stajao mu je Izraelac Itay Tratner (7-5-1) koji se FNC-ovoj publici predstavio u Bugojnu pobjedivši Ivana Sičaju. Tijekom prve runde Bažant je bio uzdrman nakon što ga je Tratner lijevim „high-kickom“ poslao na pod.

Uspio se Bažant oporaviti, no također je zadobio veliku posjekotinu na glavi. U drugoj rundi Daniel je izgledao bolje, lakše je eskivirao protivničke pokušaje, a sve češće ga je pogađao prednjim direktom. Treća runda je je bila presudna, a u poprilično izjednačenom meču pobjedu je na kraju odnio Tratner koji sada definitivno postaje kandidat za napad na titulu do 66 kilograma.

Aleksandar Janković – Bojan Kosendar

Jedan od najiščekivanijih mečeva na ovom programu bio je onaj između Aleksandra Jankovića (14-12 uoči meča) i Bojana Kosendara (12-14). Nisu to borci koji imaju dobre omjere pobjeda i poraza, no radi se o prekaljenim veteranima koji uvijek pruže zanimljive mečeve. U prvoj rundi Želva je u nekoliko navrata rušio Jankovića i napravio mu posjekotinu iznad lijevog oka. Janković je pak minutu prije kraja runde sjajnim lijevim krošeom Kosendara poslao u nokdaun, no slovenac se uspio izvući iz te situacije.

Taman kad je borba ulovila zamah, uslijedio je završetak kakav nismo priželjkivali. Kosendar je početkom druge runde slomio palac lijevog stopala na vrlo ružan način. Zapeo je za podlogu i nezgodno se oslonio na nogu te je došlo do prijeloma. Janković je nakon pobjede prozvao Ivicu Trušćeka na revanš koji bi se trebao održati u studenom u Beogradu, a Trušćek je došao do kaveza i poručio kako pristaje.

FNC 12 Pula – rezultati

Glavni dio priredbe:

Ivan Vitasović def. Michal Andryszak via TKO (Punches) – R3, 3:38

Matej Barinić def. Gadzhimurad Khebdeev via submission (RNC) – R5, 1:17

Nikola Joksović def. Marko Kisič via TKO (Punches) – R2, 0:40

Itay Tratner def. Daniel Bažant via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Aleksandar Janković def. Bojan Kosendar via TKO (Foot Injury) – R2, 0:18

Preliminarni dio priredbe:

Rusi Minev def. David  Travnicek via Submission (ATC) – R3, 2:11

Alessandro Capone def Demamhmet Sinani via Submission (RNC) – R2, 2:07

Aandres Ramos def. Roman Hulla via TKO (Leg Injury) – R1, 0:24

Fran Luka Đurić def. Matej Simić via Submission (RNC) – R1, 1:00

Komentari

Povezano