Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Foden postigao hattrick za nastavak pobjedničkog niza Manchester Cityja

U posljednjoj utakmici 23. kola Premier lige, Brentford je na svom stadionu ugostio Manchester City. Iako su poveli te su imali izrazito raspoloženog vratara, nogometaši Brentforda su poraženi s 3:1.

“Građani” su sjajno otvorili susret te su tijekom prvih 15 minuta već uputili pet udaraca ka golu domaćih, ali još bolji je bio vratar Brentforda Mark Flekken koji je obranio sva tri udarca koja su išli u okvir gola. Nastavila se opsada gola domaćih, no onda je u 21. minuti Flekken ispucao loptu prema Ivanu Toneyu koji ju propušta za natrčalog Neala Maupaya koji sam izlazi pred Edersona te ga prizemnim udarcem matira i dovodi Brentford u prednost od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flekken je pritom postao prvi vratar ove sezone koji je upisao asistenciju u Premier ligi.

Samo tri minute kasnije je Manchester City mogao izjednačiti jer je nakon krivog dodavanja unatrag lopta došla do Erlinga Brauta Haalanda. Norvežanin je izašao sam pred Flekkena, međutim Nizozemac nogom upisuje već petu obranu na susretu, a tek je bila 24. minuta.

Joško Gvardiol je u 27. minuti uputio svoj treći udarac na utakmici, ali ovo je bila Flekkenova večer jer i njegov sjajni udarac još jednom majstorski brani 30-godišnjak. Nizozemac je došao do devet obrana u prvom dijelu i baš na isteku poluvremena Phil Foden koristi slabu reakciju Ethana Pinnocka i u 48. minuti postiže gol za 1:1 što je bio rezultat s kojim se otišlo na predah.

Početkom drugog dijela, Foden dovodi goste u vodstvo. Kevin De Bruyne je s lijeve strane ubacio teledirigiranu loptu, a Foden je izbjegao zaleđe i glavom zabio svoj drugi gol na dvoboju za 2:1. Zanimljivo je da mu je to bio tek drugi gol glavom u Premier ligi jer je jedini dosad zabio u travnju 2019. godine protiv Tottenhama.

Status igrača utakmice je Foden potvrdio kompletiravši hattrick u 70. minuti utakmici. Bio je to njegov 43. prvenstveni pogodak u karijeri, a već peti protiv Brentforda. Više je zabio samo Brightonu (6).

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao pa je City upisao petu uzastopnu pobjedu u Premier ligi i ukupno devetu u svim natjecanjima. Za kraj trebamo dodati kako je u ovom kolu Premier lige postignuo 45 pogodaka što je novi rekord natjecanja u sustavu s 20 klubova, dok je rekord sezone s 12 obrana postavio vratar Brentforda Mark Flekken s 12 obrana.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano