Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Forest izvukao bod kod Chelseaja, slavili Palace, United i Villa

Pored utakmice Southamptona i Fulhama nakon koje su domaći i matematički ispali iz lige, odigrane su još četiri utakmice Premiershipa u poslijepodnevnom terminu.

Crystal Palace – Bournemouth

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palace i dalje igra jako dobro pod vodstvom Roya Hodgsona te u današnjem susretu protiv Bournemoutha nisu dopustili gostima niti centimetra prostora za išta. Bournemouth nije uputio niti jedan udarac u okvir, dok je Palace dominirao. Posebno je oduševio Eberechi Eze koji je zabio oba pogotka u pobjedi 2:0, dok je nered u obrani gostiju stvarao i Michael Olise. Palace ne može daleko na tablici te im jedino preostaje još potencijalna prilika da preskoče Chelsea u borbi za 11. mjesto.

Aston Villa – Tottenham

Slobodni pad Tottenhama se nastavlja pa su tako od mjesta koje vodi u Ligu prvaka došli do toga da vrlo vjerojatno neće vidjeti europsko natjecanje uopće. Za poziciju se bore s Aston Villom koja ih je danas pobijedila s 2:1 čime je Unai Emery proslavio nedavno priznanje za najboljeg trenera mjeseca. Tottenham je u prvom poluvremeno bio očajan. Nisu uputili niti jedan udarac dok je Villa mogla voditi i s dva ili tri razlike, no zabili su tek jedan gol preko Jacoba Ramseya. Tottenham je počeo igrati u drugom poluvremenu, no Villa je u 72. minuti povećala na 2:0 golom Douglasa Luiza. Tottenham se vratio u igru tek u 90. minuti kada je Harry Kane zabio s bijele točke. “Too little, too late” – kako bi rekli Englezi.

Manchester United – Wolverhampton

United je upisao važnu pobjedu protiv Wolverhamptona te osigurao prednost nad Liverpoolom od 4 boda u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. United je poveo u 32. minuti kada je Martial zabio gol na asistenciju Antonya, dok je drugi gol došao tek u 94. minuti iako su imali ozbiljnih prilika zaključiti utakmicu puno ranije. Gol za konačnih 2:0 je postigao Garnacho i tim je Erik ten Hag postao trener koji je upisao najviše pobjeda u prvoj sezoni na klupi Manchester Uniteda. S 38 pobjeda ukupno u svim natjecanjima, radi se o najboljem omjeru pobjeda, remija i poraza za United još od sezone 2010/2011.

Chelsea – Nottingham Forest

U Chelseaju i dalje sve po starom. Nakon pobjede nad Bournemouthom, razočarali su svoje navijače danas remijem protiv Nottingham Foresta. Iako su imali 76% posjeda, Forest je bio taj koji je imao na kraju utakmice veći xG (1.63 naspram 1.11 Chelseaja). Awoniyi je zabio gol za Forest u 13. minuti, a Chelsea je okrenuo rezultat s dva gola Sterlinga u 51. i 58. minuti. Nije slavlje dugo trajalo jer je Awoniyi u 62. minuti ponovno zabio za Forest, a s tih 2:2 je utakmica zaključena.

Komentari

Povezano