Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Forest kasnim golom srušio Sheffield

Danas su drugo kolo Premier lige otvorili Nottingham Forest i Sheffield United. Forest je u prvom kolu gostovao kod Arsenala gdje je poražen s 2:1 te se nadao da na svom terenu može upisati prve bodove ove sezone.

S druge strane, Sheffield United je novopridošlica u Premier ligu te je u prvom kolu poražen na svom terenu protiv Crystal Palacea s 1:0. Palace je u tom susretu bio bolji suparnik te su mogli slaviti i većom razlikom od jednog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su stigli u vodstvo već nakon 143 sekunde igre. Obrana Sheffielda nije uspjela dobro očistiti jednu situaciju u vlastitom šesnaestercu pa lopta dolazi na desnu stranu do Sergea Auriera koji preciznim centaršutom pronalazi Taiwa Awoniyija, čiji je udarac glavom bio precizan za vodstvo Foresta od 1:0.

Nastavili su domaćini s boljom igrom, većinom pokušavajući stvoriti povoljne situacije s desne strane, odakle su nekoliko ubačaja uputili Brennan Johnson i Aurier, ali bez veće opasnosti po vrata Sheffielda, a takav je bio i udarac Morgana Gibbs-Whitea s 20-ak metara u 15. minuti, kojeg je Wes Foderingham lakoćom zaustavio. Dvije minute kasnije loš udarac glavom preko gola gostiju uputio je Scott McKenna.

Nogometaši Nottinghama dobro su kontrolirali posjed, Sheffield je bio potpuno bezopasan i tek su u nekoliko navrata došli s loptom do šesnaesterca domaćih, ali bez završnice. Nisu ni domaćini bili puno konkretniji, ali barem su pokazivali više želje za stvaranjem prilika. Jedna takva ukazala se u 27. minuti kada se Awoniyi s centra sjurio prema gostujućim vratima, ali na rubu ga je kaznenog prostora zaustavio Jack Robinson.

Prvi gostujući pokušaj vidjeli smo tek na ulazu u 34. minutu kada je Vinicius Souza s 20-ak metara gađao desni kut vrata Matta Turnera, ali američki reprezentativni vratar bez većih je problema obranio njegov udarac. Do konca poluvremena vidjeli smo jedan udarac Gibbs-Whitea u 45. minuti koji je otišao preko gola Sheffield Uniteda te nekoliko neuspješnih pokušaja centaršuta s obje strane.

Gosti su iz svlačionice izašli sa zamjenom. Pod tušem je ostao Max Lowe, dok je u igru ušao Yasser Larouci. Sudački zvižduk je označio otvoreniji i agresivniji pristup gostiju. Već u 48. minuti korner s lijeve strane izveo je brazilski Nizozemac Gustavo Hamer, lopta mu se nakon odbijanja vraća na lijevi rub šesnaesterca, odakle on puca i šalje loptu u suprotni gornji kut Turnerova gola za 1:1 i slavlje gostujućih navijača.

Samo nekoliko minuta kasnije – nova prilika za Sheffield. Na jedan odbijanac je natrčao Souza, lijepo opalio po lopti, ali ona odlazi pored gola. U 56. minuti ponovno je loptu u gostujuću mrežu pospremio Awoniyi, ali pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa, a već dvije minute kasnije Souza napušta teren zbog ozljede, pa gostujući strateg Paul Heckinbottom u igru uvodi Chrisa Bashama. Domaći su nogometaši potom ponovno uspostavili laganu terensku dominaciju, ali do konkretnijih opasnosti po gol gostiju nisu uspijevali doći, već su prvu sljedeću priliku kreirali upravo nogometaši Sheffielda i to u 79. minuti kada je Benie Traore lijepo prošao kroz domaću obranu, ali potom uputio neprecizan udarac pored Turnerovih vratiju.

Deset minuta kasnije nogometaši Nottingham Foresta stigli su do pogotka za 2:1 kojim su na koncu i slavili. Ponovno je sjajan centaršut s desne strane uputio Aurier, a Chris Wood, koji je tek nekoliko minuta ranije zamijenio Awoniyija, odlično puca glavom sa nekih 7-8 metara za erupciju oduševljenja na City Groundu. Mogli su domaćini do kraja susreta povećati vodstvo, ali u dva je navrata nedovoljno kvalitetno reagirao Anthony Elanga.

Igrač utakmice zasigurno je Aurier, koji je osim dvije asistencije ubilježio i 52 dodavanja uz 80% točnosti, uputio šest centaršuteva, osvojio tri od pet duela na tlu i pet od šest u zraku te otklonio pet opasnosti, a vrlo dobar dojam ostavio je i Gibbs-White. Forest je na kraju zasluženo stigao do pobjede, djelovali su puno življi i željniji slavlja, a i statistika utakmice je gotovo cijela na njihovoj strani.

Komentari

Povezano