Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fortuna povijesnom pobjedom protiv Bochuma došla na korak do Bundeslige

Nogometaši Fortune Düsseldorf su u prvom ogledu doigravanja za ulazak u Bundesligu deklasirali Bochum u gostima rezultatom 3:0. Time su napravili ogroman korak prema osiguravanju prvorazrednog nogometa u idućoj sezoni.

Fortuna je u 13. minuti susreta povela na nevjerojatan način nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Christos Tzolis, igrač na posudbi iz Norwicha. Tzolis je izravno iz kuta pucao prema vratima Andreasa Luthea te je pogodio vratnicu. Lopta se od vratnice u gol odbila od Philippa Hofmanna, koji je tako nesretno postigao autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17. minuti susreta Bochum je skoro izjednačio, ali je Bernardo udarcem glavom pogodio vratnicu. U 22. minuti Kevin Stoger imao je novu priliku za Bochum iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac završio malo pokraj lijeve vratnice.

U drugom poluvremenu Fortuna je u 50. minuti mogla povećati svoju prednost, ali je Luthe sjajno obranio snažni udarac Felixa Klausa. Međutim u 64. minuti gosti ipak dolaze do povećanja prednosti kada, nakon sjajnog i ekspresnog kontra napada, Tzolis pronalazi Klausa u petercu koji iz blizine zabija pogodak.

Točku na i stavio je Yannik Engelhardt u 72. minuti. Nakon što je Tzolisov udarac iz slobdnog udarca obranio Luthe, lopta se odbila u noge Engelhardtu koji bez problema iz blizine pogađa za 0:3.

U 82. minuti Klaus je mogao i još dodatno povećati rezultat, ali je njegov udarac završio na vratnici, a odbijanac je Tzolis poslao iznad vrata. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su nogometaši Fortune tako upisali najveću pobjedu drugoligaša u povijesti doigravanja za promociju/relegaciju Bundeslige.

Uzvratni susret igra se u ponedjeljak u Düsseldorfu u 20:30 sati.

Komentari

Povezano