Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francesco Acerbi izbačen iz reprezentacije zbog rasizma

Za vikend se igrao derbi Inter – Napoli (1:1), tijekom kojeg je branič Napolija Juan Jesus, sucu rekao da ga je rasistički uvrijedio branič Intera Francesco Acerbi. Talijanski izbornik Luciano Spalletti je iz tog razloga s okupljanja reprezentacije vratio Acerbija te umjesto njega pozvao drugog igrača.

S obzirom na to da se radi o događaju s utakmice lidera i aktualnog prvaka Italije, nakon kojeg je iz reprezentacije izbačen prvotimac Intera i reprezentacije, te da se sve ovo događa samo tri mjeseca prije Eura ne čudi što je ovaj skandal postao prva tema talijanske nogometne javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Acerbi se izjasnio povodom incidenta kada je izjavio sljedeće: “Miran sam i znam da sam nevin jer nikada nisam izrekao ništa rasističko. Profesionalac sam već 20 godina, dobro znam što govorim i nikada iz mojih usta nije izašla rasistička riječ. Najviše mi je u ovoj situaciji žao što neću igrati za reprezentaciju u utakmicama ovog mjeseca. Juan Jesus je očito nešto pogrešno shvatio. Na terenu svašta govorimo jedni drugima tijekom utakmice, to je nogomet. Ali kada meč završi, pružimo si ruke i sve bude kao prije.”

Jesusu se nisu svidjele Acerbijeve riječi jer, kako on tvrdi, nije rekao istinu:

“Za mene je slučaj bio gotov na terenu kada mi se Acerbi ispričao. Iskreno, rado bih da se ne moram vraćati nečemu tako ružnom kao ono što sam proživio. No, čitajući ono što je Acerbi izjavio, a to je potpuno drugačije od onoga što se dogodilo i što je nedvojbeno dokazano video snimkom, kao i njegovim moljenjem mene da mu oprostim, ne mogu dopustiti da šutim. Jer se protiv rasizma treba boriti sada i odmah. Acerbi mi je rekao: ‘Crni, odlazi! Ti si samo crnac.” Nakon što sam prijavio sucu što mi je rekao, priznao je da je bio u krivu i ispričao mi se. Kasnije je dodao “Znaš, meni je ‘crni’ samo jedna od uvreda koje si govorimo tijekom utakmica.’ Sada je promijenio priču i govori da me nije vrijeđao rasistički”, poručio je Jesus.

Komentari

Povezano