Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francisco Cerundolo postao prvi polufinalist Umaga

Argentinski tenisač Francisco Cerundolo je prvi polufinalist Plava Laguna Croatia Opena u Umagu. On je danas u četvrtfinalu bio bolji od Lorenza Sonega sa 6:4, 2:6, 7:6.

Argentinac je u prvom setu spasio tri break lopte uključujući dvije kod 4:4, a onda je odlučujući break napravio u idućem gemu pri Sonegovom servisu za ostanak u setu. Time je Talijan, iako je imao mnogo više winnera (14-6) i manje dvostrukih pogrešaka (3-6), uspio izgubiti uvodni set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom drugog seta je Sonego nastavio s dobrom igrom koja je ovog puta bila nagrađena s nekolicinom Cerundolovih pogrešaka pa je Talijan izjednačio na 1-1 u setovima osvojivši ga sa 6:2. U odlučujućem trećem setu su oba tenisača bez ikakvih poteškoća zadržavala svoje servis gemove te nismo vidjeli niti jednu break prigodu stoga je meč odlučen u tiebreaku trećeg seta.

Tamo je Sonego ekspresno napravio ”mini-break”, ali onda Cerundolo sa sjajna dva uzastopna winnera pokreće preokret i s pet poena u nizu dolazi do ogromne prednosti. U konačnici je Argentinac odlučujuću igru dobio sa 7-2 za plasman u polufinale u svom debiju u Umagu.

U polufinalu čeka pobjednika dvoboja između prvog nositelja Andreja Rubljova i Fábiána Marozsána.

Komentari

Povezano