Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francisco Cerundolo: “Za uspjeh u tenisu je najvažniji rad”

Treći dan “Ofenziva breaka” na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu s našom ekipom se družio jedan od najboljih argentinskih tenisača Francisco Cerundolo.

Cerundolo je s našim Kristijanom i Nikom popričao o svojoj dosadašnjoj sezoni te očekivanjima uoči turnira u Umagu i Olimpijskih igara u Parizu koje uskoro počinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mi je prvi put u Umagu i jako sam sretan što sam ovdje. Proteklih godina nikako nisam uspijevao doći, a od svih sam čuo da se radi o sjajnom turniru.

U prvom kolu Cerundolo će igrati protiv talentiranog Mateja Dodiga. Mladi Hrvat je u svom ATP debiju došao do velike pobjede i tako izborio okršaj protiv svog najtežeg protivnika u najtežoj karijeri.

Gledao sam Dodiga i vidi se da je jako talentiran. Sigurno će biti težak meč jer se radi o domaćem tenisaču. Vjerujem da mogu pobijediti ako budem na svojoj razini.

Foto: Luka Vujić

U posljednje vrijeme Cerundolo ne bilježi najbolje rezultate, ali to ovog tjedna želi promijeniti.

Imao sam dosta teške protivnike, ali mislim da sam igrao dobro. Mečevi su bili napeti i svaki put su presudile nijanse. Tako je to u tenisu. Ako zadržim tu razinu igre pobjede će doći. Siguran sam.

Uslijedila su pitanja iz publike, a posebno je zanimljivo bilo pitanje oko toga je li za uspjeh bitniji talent ili naporni rad.

Naravno da je talent bitan jer bez njega se ne može ništa. Ipak, mislim da je za uspjeh na vrhunskoj razini puno važniji naporan rad. Svi koji su među najboljih sto tenisača na svijetu su megatalentirani, ono što ih razlikuje je količina rada. Zato mislim da je naporan rad ipak bitniji.

“Ofenziva break” se nastavlja i sutra kada će se s našom ekipom družiti legendarni Goran Ivanišević. Ako ste u Umagu, zaputite se prema “Ofenziva breaku” gdje možete osvojiti nagrade.

Komentari

Povezano