Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska i Njemačka u finalu u-17 Svjetskog prvenstva

Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina u Indoneziji polako dolazi do same završnice. Danas su u dva uzbudljiva polufinalna ogleda finale izborili Njemačka i Francuska.

Prvi na rasporedu bio je susret između Argentine i Njemačke. U sjajnom dvoboju koji je u regularnom dijelu završio 3:3, nakon boljeg izvođenja penala u finale je prošla Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je povela u devetoj minuti golom Parisa Brunnera. Već do poluvremena Argentinci su okrenuli rezultat s dva gola najboljeg strijelca prvenstvva Agustina Ruberta.

Nijemci se nisu predavali te su do 69. minute ponovno došli u vodstvo drugim golom Brunnera i golom mladog igrača Hoffenheima Maxa Moerstedta. Kada se činilo kako su Nijemci osigurali prolaz, u 97. minuti ukazao se Ruberto koji dovršava hat-trick i odvodi utakmicu do penala.

Tamo su za Argentinu promašili Franco Mastantuono i Claudio Echeverri. Za Njemačku je jedini neprecizan bio Finn Jeltsch. Nakon što su propustili prošlo Svjetsko prvenstvo u ovom uzrastu, Nijemci sada dolaze do finala.

U drugom polufinalnom dvoboju Francuska je preokretom svladala vršnjake iz Malija 2:1. Nakon što su gubili na poluvremenu, Francuzi su u drugom dijelu zabili dva gola i rezervirali kartu za finale.

Posljednji preostali afrički predstavnik poveo je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Svoj četvrti pogodak na turniru postigao je Ibrahim Diarra.

Ključni trenutak nastavka dogodio se u 55. minuti. Souleymane Sanogo je napravio grubi prekršaj nakon kojeg mu je sudac opravdano pokazao izravni crveni karton.

Francuzi su iskoristli brojčanu nadmoć samo minutu kasnije kada se u strijelce upisao Yvann Titi. Preokret je kompletiran u 69. minuti. Tada je Ismail Bouneb nakon asistencije upisao i gol.

Tako ćemo u finalu gledati veliki susret Francuske i Njemačke.

Komentari

Povezano