Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska ispala s Olimpijskih igara nakon što je prosula nemoguće

U drugom susretu četvrtfinala Njemačka je s 35:34 pobijedila Francusku i izbacila domaćine s turnira. U nevjerojatnom dvoboju punom preokreta i zanimljivih situacija, Nijemci su pred punom dvoranom domaćih navijača izborili polufinale.

Nakon početnih odmjeravanja snaga, Francuzi su sredinom prvog dijela suvereno preuzeli inicijativu, ušli u ritam i nametnuli svoju igru. Iako su u jednom trenutku imali i pet pogotka prednosti, na predah su otišli sa 17:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme domaćini su otvorili u istom tempu i došli do najveće prednosti kad je semafor pokazivao 20:14. No, Nijemci nisu gubili nadu i postepeno su smanjivali rezultat. Sredinom nastavka osam su minuta držali Francusku bez pogotka i serijom 4:0 prešli u vodstvo 26:25.

Završnica susreta ponudila je ludnicu kakva se rijetko viđa. Francuzi su minutu prije kraja imali sigurnih 29:27, da bi Renars Uscins iskoristio sedmerac 13 sekundi do završetka utakmice i zatim, nakon nevjerojatne pogreške Dike Mema i ukradene lopte Juliana Koestera, zabio za produžetke tik do zvuka sirene prometnuvši se u apsolutnog heroja. 

Dodatnih deset minuta proteklo je u sličnom tonu. Igrom gol za gol bolje su prošli Nijemci koji su pogotkom već opjevanog Uscinsa šest sekundi prije kraja osigurali polufinale.

Njemačku je predvodio junak Uscins s 14 postignutih pogodaka, dok se na golu istaknuo David Spath s 14 zaustavljenih udaraca. Najbolji kod Francuza bio je Mem s 10 golova, a na vratima je Vincent Gerard upisao čak 24 obrane.

Francuska je igrala finale na posljednja četiri olimpijska turnira, no današnjim je porazom zaustavljen ovaj nevjerojatan niz. Nijemce u polufinalu čeka Španjolska koja je ranije svladala Egipat.

Komentari

Povezano